Μπορεί να τελείωσαν επίσημα οι ευνοϊκές ρυθμίσεις της ΔΕΗ -γιατί σιωπηρά θα λήξουν στις 6 Ιναουαρίου-, ωστόσο η εταιρεία ετοιμάζει να τείνει νέα χείρα βοηθείας στους καταναλωτές, που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριαμούς τους.

1 στους 3 μικροοφειλέτες διακανόνισαν τα χρέη τους στη ΔΕΗ. Περισσότερα ωστόσο από 1 εκατ. νοικοκυριά, που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 36 δόσεων, εξακολουθούν να έχουν φέσια προς την εταιρεία στην πλειοψηφία τους έως 500 ευρώ.

Μεταξύ άλλων εξετάζονται:

-ρυθμίσεις με μηνιαίες δόσεις πολλών ταχυτήτων, 18,24 ή 36 ανάλογα με το ύψος των χρεών και την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

-Κίνητρα σχεδιάζεται να δοθούν και σε όσους έχουν απλήρωτα τιμολόγια ενδεχομένως έως 1.000 ευρώ. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων χρεών και μείωσής τους…προϋπόθεση ο οφειλέτης να είναι συνεπής στην πληρωμή των λογαριασμών που τρέχουν.

-Βonus έκπτωσης μελετάται και για όσους πελάτες προπληρώσουν την ετήσια αξία κατανάλωσης ρεύματος.

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ τονίζει ότι «το πρόγραμμα διακανονισμών έχει μέχρι στιγμής αποδώσει ικανοποιητικά. Ήδη έχουν ενταχθεί σ’ αυτό 600.000 πελάτες μας, έχοντας διακανονίσει οφειλή για ηλεκτρική ενέργεια της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 70% των δυναμένων να ρυθμιστούν οφειλών».

Ο πρόεδρος της εταιρείας διαβεβαιώνει πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ το 2017, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας».