Να αφήσουν πίσω τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος και να συνεργαστούν για να «τρέξουν» τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα συμφώνησαν χθες Αρναουτάκης και νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ!

Στην πρώτη συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης με μέλη της νέας διοίκησης του ΕΣΔΑΚ, τον πρόεδρο Χάρη Μαμουλάκη αντιδήμαρχο Ηρακλείου και τους δημάρχους Μινώα Ζαχαρία Καλογεράκη και Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη το κλίμα ήταν πιο καλό από ποτέ και όλοι αναφέρθηκαν στην προετοιμασία που έχει γίνει ώστε να μπορούν να προχωρήσουν τα απαιτούμενα έργα.

«Μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση ως νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ με τον περιφερειάρχη Κρήτης. Νομίζω ακραιφνώς ενδιαφέρουσα, ενώ είχε βέβαια και προεκτάσεις αναφορικά με σχέδιο δράσης που καλούμαστε να υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Κρήτη, για το νησί και σαφέστατα για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Νομίζω ότι ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση και οψόμεθα για ακόμη στενότερη συνεργασία, καθώς οι αγαστές σχέσεις και δομές υπάρχουν ήδη και νομίζω πάνω σε αυτές θα συνεχίσουμε και θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και πρόσθεσε: «Ασφαλώς τα απορρίμματα είναι προτεραιότητα πάντοτε και διαχρονικά, όπως γνωρίζετε, η Περιφέρεια Κρήτης έχει εγκύψει πάνω από αυτό το πρόβλημα με συγκεκριμένες δράσεις σε συγκεκριμένους άξονες, πόσο δε μάλλον και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης που είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας για να μπορέσει να υλοποιήσει τέτοιες δράσεις και να προγραμματίσει έργα τα οποία είναι καθοριστικά για το νησί τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο κ.Μαμουλάκης.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του κ. Αρναουτάκη: “Εμείς πάντα έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.

Η προετοιμασία που έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία και προετοιμασία και είμαστε πανέτοιμοι για να μπορούν οι φορείς υλοποίησης που είναι ο ΕΣΔΑΚ και ο ΦΟΣΔΑ βορείου Πεδιάδος να δημοπρατήσουν τα έργα για τα οποία πολύ σύντομα θα έρθουν οι εγκρίσεις. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για όλα τα υπόλοιπα έργα της Κρήτης, για να υποβληθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα και η δουλειά η δική μας είναι να υποστηρίζουμε την προσπάθεια της αυτοδιοίκησης του α΄ βαθμού, γιατί είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι του β΄ βαθμού. Εμείς πρέπει να υποστηρίζομε αυτή την προσπάθεια και αυτό συζητήσαμε με τη νέα ηγεσία του ΕΣΔΑΚ».

Ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης δήλωσε: «Η συνάντηση που ήταν εθιμοτυπική με τη νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ και του περιφερειάρχη Κρήτης αναδεικνύει και επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία που πρέπει να έχει ο α΄ με τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, για να προωθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα και να ενταχθούν όσο γρήγορα γίνεται τα έργα που έχουν προγραμματισθεί και έχουν κατατεθεί ήδη για την Κρήτη. Αυτή η συνεργασία είναι απαραίτητη και το κλίμα της συνάντησης επιβεβαίωσε ακριβώς αυτή τη συνεργασία.

Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης ως νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ για τον προγραμματισμό των έργων των απορριμμάτων που πρέπει να φτιάξουμε στην Κρήτη.

Ο σκοπός είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε ενιαία και η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια Κρήτης έτσι ώστε για τον τόπο μας να έρθουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα για να επενδύσουμε πάνω σ’ αυτόν τον τομέα που λέγεται “απορρίμματα” και να γίνουν όλα τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και τα δικαιούται η Κρήτη».