Εξελίξεις στο προσεχές διάστημα για το θέμα της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στους εργαζομένους των ΟΤΑ, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, σε συνάντηση που είχε χθες με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων των ΟΤΑ στην καθαριότητα, ο κ. Πουλάκης επανέλαβε στους συνομιλητές του την πολιτική θέση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται κανένας συμβασιούχος να μείνει απλήρωτος για την εργασία που παρέχει και ανέφερε ότι μετά τις γιορτές θα προωθηθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία «θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ζήτημα».

Στο αίτημα της Ομοσπονδίας για οριστική λύση στο θέμα κατηγορίας συμβασιούχων που συμπληρώνουν το 24μηνο και που με βάση πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα στη βάση της πάγιας θέσης της υπέρ της διασφάλισης του δικαιώματος στην εργασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσει νέα συνάντηση μετά την εορταστική περίοδο, προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου τα ζητήματα, οι εκκρεμότητες και η εξέλιξή τους.