ΓΙΑ ΤΙΣ 14/12 ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟ, ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ - ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στα κυριακάτικα ρεπό επανέρχεται χωρίς τη θέλησή του ο Εργοτέλης μετά την περίεργη απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλει μόνο το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στον Άγιο Ιερόθεο εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ, την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα ματς της 10ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου θα διεξαχθούν κανονικά!

Η ΕΠΟ όρισε το παιχνίδι για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, φορτώνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ το αγωνιστικό πρόγραμμα του τοπικού συγκροτήματος τις τελευταίες εβδομάδες του 2016. Ο λόγος της αναβολής του παιχνιδιού του Εργοτέλη έχει να κάνει με την δικαιολογημένη άρνηση του αντιπάλου του να πληρώσει αεροπορικά εισιτήρια, την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες (Ιωνικός, ΙΝΚΑ) αποφάσισαν να υποστούν την οικονομική θυσία και να παίξουν κανονικά την Κυριακή.

Η διοίκηση του Εργοτέλη δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη που πλήττει ευθέως τα συμφέροντα της ομάδας και με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται στην Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο αλλοίωση του πρωταθλήματος.

“Ο ΓΣ Εργοτέλης διαμαρτύρεται έντονα για την αναβολή του εντός έδρας αγώνα με τον Άγιο Ιερόθεο που ήταν προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αγώνες του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής που θα διεξαχθούν κανονικά.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσκολία μετακίνησης της αντίπαλης ομάδας λόγω της προγραμματισμένης απεργίας, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα των φίλων μας για αναβολή του αγώνα, με την προϋπόθεση όμως ότι είτε θα αναβάλλονταν όλοι οι αγώνες, αφού άλλωστε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μετακίνησης αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες, είτε ο αγώνας μας θα μετατίθετο σε κοινά αποδεκτή ημερομηνία.

Η αναβολή όμως μόνο του δικού μας αγώνα - χωρίς τη συγκατάθεση και των δυο ομάδων όπως συνηθίζεται - και η μετάθεση του μεσοβδόμαδα για την Τετάρτη 14/12, η οποία μας υποχρεώνει να παίξουμε 3 αγώνες πρωταθλήματος μέσα σε 7 μέρες (11/12-18/12) και γενικότερα 5 συνεχόμενους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή σε διάστημα 2 εβδομάδων (7/12-21/12), μας φέρνει σε δυσχερή θέση απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και συνιστά (μαζί με πολλά άλλα “περίεργα” που συμβαίνουν κάθε Κυριακή...) ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Ελπίζουμε αυτή η απόφαση να αποτελεί απλά μια άτυχη επιλογή και να μην αληθεύουν όσα εδώ και καιρό κυκλοφορούν περί συνεχούς εύνοιας συγκεκριμένης ομάδας...”

Κατά συνέπεια, ο Νίκος Ουσταμπασίδης διαφοροποιεί και πάλι τα αγωνιστικά του πλάνα, καθώς η επόμενη υποχρέωση της ομάδας είναι το ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά την ερχόμενη Τετάρτη στο Παγκρήτιο. Ακολούθως ο Εργοτέλης θα μεταβεί στη Σαντορίνη για τον αγώνα με τον Πανθηραϊκό (11/12), μετά έρχεται η αναμέτρηση με τον Άγιο Ιερόθεο (14/12) και κατόπιν το εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με την Κηφισιά (18/12).

*Η οικογένεια του Εργοτέλη εκφράζει την οδύνη και βαθιά της θλίψη για τους αδικοχαμένους αθλητές της Σαπεκοένσε και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης. “Θεωρούμε αυτονόητη και ελάχιστη υποχρέωση του ελληνικού ποδοσφαίρου να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής”, καταλήγει η ανακοίνωση του Εργοτέλη.