Το “Γεντί Κουλέ” δεν φόρεσε απλώς τα καλά του για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Αλλά “φόρεσε” και το μεγαλύτερο πανό που έφτιαξαν φίλαθλοι στην ιστορία του ΟΦΗ και απλώθηκε στις θύρες 4 -5, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Βλέπετε, με τα 14 μέτρα στο ύψος και 65 μέτρα στο μάκρος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα μας.

Το μεγαλύτερο πανό όλων των εποχών, μήκους 600 μέτρων έχουν οι οπαδοί της Νασιονάλ. Οπως μας πληροφόρησαν συνδεσμίτες, το πανό φτιάχτηκε για να σηκωθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη στη γιορτή των φιλάθλων στον “Κούλε”. Λόγω αέρα δεν κατέστη δυνατόν να σηκωθεί και αποφασίστηκε αυτό να γίνει σε κάποιο βραδινό ματς.

Μόλις έγινε γνωστη η κλήρωση του κυπέλλου αποφασίστηκε να σηκωθεί στον αγώνα με τον ΠΑΟ. Το πανό κόστισε 5.000 ευρώ, χρήματα που έδωσαν οπαδοί, συνδεσμίτες και απλός κόσμος. Κατασκευάστηκε εκτός Κρήτης, ζυγίζει μόλις 150 κιλά και σχεδιαστές, εμπνευστές του σχεδίου είναι δύο φίλαθλοι του ΟΦΗ. Ο ένας ζει μακριά από την Κρήτη και ο άλλος στο Ηράκλειο.

Τα σχέδια που έχει δίνουν βάρος στο στιλ των οπαδών του ΟΦΗ στις δεκαετίες ʽ80, ʽ90 και 2000. Για το ʽ80 απεικονίζεται το στιλ μεταλάδες με μακριά μαλλιά, το ʽ90 οπαδοί με ξυρισμένα κεφάλια και το 2000 ο τωρινός οπαδός με καπνογόνα.

Τονίζονται επίσης ιστορικά μνημεία της πόλης όπως την Κνωσό, τον Κούλε και το σύνθημα “Δύναμη, πάθος, υπερηφάνεια” συναισθήματα του λαού του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είνα γραμμένος με μπορντό χρώμα που είναι το χρώμα του μινωικού πολιτισμού.

Είναι άγνωστο αν σηκωθεί και σε άλλα ματς. Πάντως χρειάστηκαν δύο πρόβες πριν την προχθεσινή εμφάνισή του και “πάλι ο αέρας δεν μας βοήθησε για να κρατηθεί περισσότερη ώρα” μας λένε οπαδοί του ΟΦΗ με άμεση σχέση με την δημιουργία του πανό.

Αντ. Παπ.