Μετρήσεις ακτινοβολίας στο Γάζι και στη Ροδιά πραγματοποίησαν χθες επιστήμονες από την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας μετά από σχετικό αίτημα της δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου. Συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα που βρέθηκε χθες στην περιοχή πραγματοποιήσε μετρήσεις ακτινοβολίας για να ελεγθεί η λειτουργία των σταθμών που ήδη υπάρχουν. Παράλληλα η δημοτική αρχή έθεσε το αίτημα της προσθήκης ενός ακόμα σταθμού μετρήσεων, ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά τα ποσοστά της ακτινοβολίας στην περιοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών του Μαλεβιζίου, η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας να τοποθετηθεί ένας ακόμα σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας, στο Δημοτικό Σχολείο της Ροδιάς. Οι αρμόδιοι επιστήμονες της Επιτροπής Ενέργειας, κ.κ. Αγαμέμνων Γιαλάφας και Ηλίας Καραστεργίου, επισκέφτηκαν και έλεγξαν τον χώρο του σχολείου, ενώ πραγματοποίησαν και μετρήσεις ακτινοβολίας στην περιοχή των κεραιών της Ροδιάς, καθώς και έλεγχο ορθής λειτουργίας του σταθμού μέτρησης που είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα στο διαδίκτυο και θα είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Την ομάδα των επιστημόνων συνόδευαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεραιών του Δήμου Μαλεβιζίου, Μ. Παπαδομανωλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδιάς και μέλος της επιτροπής, Γ. Στρατάκης και τα μέλη της επιτροπής Α. Ροδίτης και Α. Σταματάκης.