Του Κώστα Μπογδανίδη

Σοβαρό πρόβλημα στη νέα ράμπα της εθνικής οδού που βγάζει από τον κόμβο Γιόφυρου προς τον Άγιο Νικόλαο διαπιστώθηκε χθες τη νύχτα και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης αποφάσισαν να την κλείσουν για λόγους ασφαλείας.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από διερχόμενους και ειδοποιήθηκε η Τροχαία Ηρακλείου που με τη σειρά της ειδοποίησε τις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες είδαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να κόψουν την κυκλοφορία.

Πρόκειται για τη νέα ράμπα που βγάζει καθώς έρχονται οι οδηγοί από Μοίρες και ΠΑΓΝΗ προς τον Άγιο Νικόλαο πριν περάσεις τη γέφυρα του κόμβου.

Διοχέτευε δηλαδή την κυκλοφορία προς όλες τις ανατολικές και νότιες περιοχές χωρίς να χρειαστεί να μπεις στον κόμβο.

«Διαπιστώθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ζημιά στη μεσαία σχάρα του αρμού. Έχει φύγει! Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι» τόνισε στην “Π” ο κ.Γιώργος Παπαδάκης από την Περιφέρεια .

«Φυσικά είναι σοβαρό και πρέπει να το δούμε! Δεν μπορεί να γίνει αυτό με τη νύχτα. Θα κλείσουμε τη ράμπα και με το φως της ημέρας θα δούμε πόσο σοβαρό είναι και τι παρέμβαση χρειάζεται» τονισε ο κ.Παπαδάκης.

Το πρόβλημα τώρα με το κλείσιμο της ράμπας είναι για όσους θέλουν να βγουν στην εθνική οδό δεν μπορούν να μπουν αριστερά στον ανισόπεδο κόμβο (τον παλιό) προς Αγιο Νικόλαο, αφού μετά την κατασκευή της ράμπας φτιάχτηκε νησίδα στη μέση.

«Πρέπει οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί, να πάνε πολύ πιο κατω για να βρουν νόμιμη αναστροφή» τόνισε.

Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο από πού προκλήθηκε η ζημιά, το πιθανότερο είναι να μην είναι από τις νεροποντές.