Στο αποψινό Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου πρόκειται να εγκριθεί η σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη, για να ανατεθεί η μελέτη ελέγχου της φέρουσας ικανότητας και ενίσχυσης του παραδοσιακού κτιρίου που σήμερα φιλοξενεί παιδιά από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 2ο νηπιαγωγείο και τα 53ο και 54ο Δημοτικά Σχολεία.

Πρόκειται για μια επιφάνεια 2.580 τετραγωνικών μέτρων και η σχετική δαπάνη που θα γίνει από ίδιους πόρους του δήμου Ηρακλείου θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ (180.000 ευρώ + ΦΠΑ).

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα γίνει μια πλήρης ενδοσκόπηση του κτιρίου, στατική και γεωτεχνική, προκειμένου να δουν σε όλες τις λεπτομέρειες ποιες ζημιές έχουν γίνει σε βάθος 80 χρόνων και κυρίως τι απαιτείται ώστε το κτίριο να ξαναγίνει ένα οίκημα- κόσμημα για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Έργο ζωής για τους γονείς, τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα των τεσσάρων σχολείων, που περίμεναν την ανάθεση της στατικής μελέτης του οικήματος από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και σήμερα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.