Σε… απόγνωση βρίσκονται οι δήμαρχοι της Κρήτης εξαιτίας της καθυστέρησης έγκρισης των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αποφάσεις ακόμη και για τους προϋπολογισμούς δεν εγκρίνονται και θα πάνε… για το 2017- που σημαίνει κίνδυνος για έργα και πληρωμές- ενώ υπάρχουν και σημαντικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που ακυρώνονται για τυπικούς και μόνο λόγους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Π”, ομάδα δημάρχων με επικεφαλής τον κ. Λαμπρινό χθες επισκέφτηκε τον εκτελώντα χρέη γενικού κ. Ιωάννου, τον οποίο και ενημέρωσε για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν, τα εμπόδια που βρίσκουν οι δήμοι με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στη συνάντηση μάλιστα ο κ.Ιωάννου κάλεσε και την αρμόδια διευθύντρια κ. Μαρία Αμανάκη και άλλα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου συνομίλησαν με τους δημάρχους κ. Λαμπρινό, Κοκοσάλη, Καλογεράκη, Σχοιναράκη και Μπαριτάκη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

«Ειδικά με τις εγκρίσεις των προϋπολογισμών έχουμε μεγάλο πρόβλημα, πρέπει να το δείτε. Δεν μπορεί να λειτουργήσει δήμος χωρίς προϋπολογισμό» τόνισαν οι δήμαρχοι και υπενθύμισαν ότι δεν μπορούν ούτε έργα να δημοπρατήσουν ούτε πληρωμές να κάνουν.

«Προϋπολογισμούς να περιμένετε με τον καινούργιο χρόνο, από Φλεβάρη και βλέπουμε» είπαν από την Αποκεντρωμένη και υπενθύμισαν ότι είναι μόνο 4 υπάλληλοι για να ελέγχουν τη νομιμότητα των αποφάσεων, ενώ μόνο ένας έχει τους προϋπολογισμούς.

Από την άλλη υπάρχουν και ακυρωσεις αποφάσεων για τυπικούς λόγους!