Για τρίτη χρονιά στην εκπαιδευτική έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ διοργανώνεται δωρεάν σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου. Το σεμινάριο με θέμα «ΕΡΕΥΝΑ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στην εκπαίδευση για το περιβάλλον» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 17.30-21.00 στο χώρο της μόνιμης εκπαιδευτικής Έκθεσης ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 6972507155 ώρες 9.00-13.00 μέχρι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου δηλώνοντας υποχρεωτικά ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και σχολική μονάδα στην οποία έχουν τοποθετηθεί, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας. Η συμμετοχή θα επιβεβαιωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί κανείς στην εκπαιδευτική έκθεση (ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Μίνωος 90, Ηράκλειο, 71304.

www.aktisaeliou.com, www.energeia-perivallon.gr

Τηλ. 6972507155, 2810 254410 Κα. Δέσποινα Χουμεριανού.)

Η κ. Δέσποινα Χουμεριανού, Δρ Μοριακής Βιολογίας, Υπεύθυνη ξεναγήσεων-διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, θα παρουσιάσει το θέμα «Πρόταση μεθοδολογικής προσέγγισης και ανάλυσης περιβαλλοντικών ειδήσεων από τους μαθητές».

Ο κ. Γιώργος Σμπώκος, Δρ Δημοσίου Δικαίου, Διδάσκων στο ΠΜΣ Χημείας «Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος» του ΠΚ., θα μιλήσει για την «Κριτική σκέψη και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.»

Η κ. Μαρείνη Μαρκάκη, Πολιτικός Μηχανικός, MSc, και ο κ. Εμμανουήλ Καραπιδάκης, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος ΕΜΠ Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακών συστημάτων, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών, ΤΕΙ Κρήτης, θα μιλήσουν για το «Αειφόρο ενεργειακό μέλλον”.

Η κ. Τζούλια Λαρετζάκη, φυσικός, θα παρουσιάσει Πειράματα με απλά υλικά.

Η κ. Τζένη Παπαγιαννάκη, εκπαιδευτικός ΠΕ 60 με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, θα παρουσιάσει τα θέματα «Εξερευνώντας το περιβάλλον διαθεματικά και βιωματικά Γη – Αέρας – Νερό – Φωτιά. Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης ως πηγή έμπνευσης, ενέργειας και Αειφορίας» και «Βιωματικές δράσεις στοχευμένες στην ανάπτυξη κινήτρων των μαθητών και προβληματισμών από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».