Με πλήθος κόσμου και με ιδιαίτερο παλμό και γιορτινή ατμόσφαιρα ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με τον Παντελή Βούλγαρη παρόντα στην προβολή της ταινίας του “Οι νύφες”.

Στην έναρξη του φεστιβάλ παρεύρεθηκαν μεταξύ άλλων η συγγραφέας και σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη, ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης και ο Σουηδός σκηνοθέτης Magnus Gertten του οποίου η ταινία «Κάθε πρόσωπο έχει όνομα» προβλήθηκε αμέσως μετά την ταινεία ‘’Οι νύφες”.

Πριν από την προβολή των δυο ταινιών το Φεστιβάλ απένειμε το αναμνηστικό του στον Παντελή Βούλγαρη για την προσφορά του στον κινηματογράφο και στον Magnus Gertten για την παρουσία του στα Χανιά. Τα αναμνηστικά απέδωσαν,  ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης  στον Παντελή Βούλγαρη και η πρόξενος της Σουηδίας στα Χανιά  Συρμαλένια Παρασκάκη.

Ο Παντελής  Βούλγαρης δήλωσε, «Χαίρομαι πολύ που είμαι στα αγαπημένα Χανιά για πολλούς και διάφορους λόγους και οικογενειακούς και ουσιαστικούς γιατί αποσπάσματα σε τρεις από τις ταινίες μου έχω κάνει εδώ και είμαι ευτυχής γιατί βλέπω τη ζωντάνια που έχει το φεστιβάλ.