Ζεστό χρήμα για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου επενδύσεων αναμένεται να ρίξουν το επόμενο διάστημα στην αγορά η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, αλλά και η Εθνική.

Η συμφωνία της Εθνικής με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων αφορά σε “πακέτο” 300 εκατ. ευρώ για τη στήριξη, αποκλειστικά με μειωμένο κόστος, των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μέσω της δικής της συμφωνίας η Παγκρήτια Τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει, σε ορίζοντα 5ετίας, συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερες από 1.000 μικρές επιχειρήσεις στην Κρήτη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό.

Οι μικρο-δανειολήπτες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από τα δάνεια με μειωμένο επιτόκιο και χωρίς την παροχή εγγυήσεων, ενώ η Τράπεζα θα στοχεύσει κατά προτεραιότητα σε ανέργους δανειολήπτες που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, καθώς και σε όσους έχουν συμπεριλάβει καινοτόμες ιδέες στο επιχειρηματικό τους σχέδιο.