Το νέο θεατρικό έργο του Γεωργίου Καλογεράκη με τίτλο «Αρκάδι» παρουσιάζει για πρώτη φορά επί σκηνής η Θεατρική ομάδα της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ., στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας. Η εκδήλωση αυτή, όπως και πολλές άλλες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα, είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 150 ετών από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και τελεί υπό την αιγίδα της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων. Για το έργο και την προετοιμασία του οι συντελεστές της παράστασης αναφέρουν σχετικά τα εξής:

«Το έργο «Αρκάδι» είναι γραμμένο από τον συγγραφέα Γιώργη Καλογεράκη, σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στίχο, ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία και στο κρητικό ιδίωμα. Προσομοιάζει δε σε μορφή με τα αριστουργήματα της Κρητικής Αναγέννησης, όπως και παλιότερες ποιητικές καταθέσεις του ίδιου.

Φέτος για πρώτη φορά η Ομάδα συνεργάζεται με επαγγελματία σκηνοθέτη, την κ. Μαρία Σακκαδάκη-Σακαράκη. Η ίδια είναι ιδιαίτερα γνωστή στην πόλη μας, με μεγάλη διαχρονική προσφορά κυρίως μέσα από το Λύκειο των Ελληνίδων αλλά και μέσα από ένα μεγάλο αριθμό φορέων στην πόλη μας και όχι μόνο. Όλα τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει υποκριτική κι έχει καταθέσει σκηνοθετικές προτάσεις ψυχής και στο θέατρο και στον κινηματογράφο και σε πλήθος άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Αρκάδι, έχει καταθέσει διαχρονικά πολλές καλλιτεχνικές προτάσεις. Στην ενεστώσα φάση υποστηρίζει σκηνοθετικά το κείμενο του Γιώργη Καλογεράκη, που για πρώτη φορά κατατίθεται στην ήδη πλούσια υπάρχουσα βιβλιογραφία.

Στη μουσική της παράστασης κάνει τη δική του κατάθεση ψυχής ο Αντώνης Ζαχαράκης, μια δυναμική παρουσία στο καλλιτεχνικό στερέωμα της πόλης μας. Τα σκηνικά υπογράφουν ο Μανόλης Ροδινός και ο Γιάννης Τσάβαλος και τα κουστούμια η Πόπη Τσιμπισκάκη. Τη δική του κατάθεση κάνει και ο Σήφης Καυκαλάς στον ψηφιακό δίσκο εικόνας. Τέλος, η προσπάθεια αυτή συνεπικουρείται από παραδοσιακούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς συλλόγους απ’ όλο το νομό μας.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι αναλυτικά οι παρακάτω:

Σκηνοθεσία: Μαρία Σακκαδάκη-Σακαράκη, σκηνικά: Μανόλης Ροδινός-Γιάννης Τσάβαλος, κοστούμια: Γιώργης Καλογεράκης-Πόπη Τσιμπισκάκη, μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης, τραγούδι: Σήφης Καυκαλάς-Ηρακλεία Κουϊδή-Κωστής Μεργέμογλου, χορογραφίες: Ηρακλεία Κουϊδή-Γιώργης Τζωρτζινάκης, εγγραφή DVD: Σήφης Καυκαλάς, φώτα-ήχος: Κυριάκος Κατημεριτζόγλου-Κώστας Ρακιτζής, φωτογραφίες: Μιχάλης Καψαλάκης -Γιάννης Τσάβαλος.

Βασική διανομή ρόλων: Γιώργης Τζωρτζινάκης, Μανόλης Ροδινός, Κωστής Μεργέμογλου, Ειρήνη Λογιάκη, Μάρκος Πελαντάκης, Μάρκος Σαριδάκης, Στάθης Γαγάνης, Μαρία Παπαδάκη, Κώστας Μαστοράκης, Μάρκος Πελαντάκης, Γιάννης Τσάβαλος, Νίκος Τσουπάκης. Αντώνης Σαββάκης, Νίκος Τσουπάκης, Μανόλης-Μιχάλης Τζωρτζινάκης , Αντώνης Σαββάκης, Κώστας Μαστοράκης, Γιάννης Τσάβαλος, Μαρία Κάβουρα Ηρακλεία Κουϊδή, Γωγώ Μαρκατσάκη, Μαρία Παπαδάκη, Ιωάννα Σπαντιδάκη, Αρετή Βοσκάκη, Παγώνα Λιονή, Μανόλης Σαββάκης, Άννα Τριπολιτάκη, Γιώργος Τριπολιτάκης, Αμαρυλλίς Τσουπάκη, Ελλήνοος-Ιωάννης Τσουπάκης.

Μαζί με την παράσταση η Ομάδα θα καταθέσει ένα βιβλίο του συγγραφέα που θα περιέχει το κείμενο του έργου και πλήθος άλλων στοιχείων για το Αρκάδι και το Ολοκαύτωμά του αλλά και για τη δράση της Ομάδας. Θα καταθέσει επίσης έναν ψηφιακό δίσκο ήχου, όπου θα περιλαμβάνεται η μουσική του έργου».