Τρεις χιλιάδες νέοι εφοριακοί θα συνδράμουν στο έργο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων την επόμενη τριετία ενισχύοντας τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα. Την πρόσληψη των Ράμπο, που θα έχουν κύριο ρόλο τον έλεγχο των κρυφών εισοδημάτων αλλά και την καθημερινή φοροδιαφυγή που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, προανήγγειλε ο Γ. Πιτσιλής σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές εφοριακούς.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να ξεπερνούν τα 90 δισ. ευρώ, την παραοικονομία να έχει εκτιναχθεί στα ύψη και το «μαύρο» χρήμα να έχει αυξηθεί δραματικά μετά και την επιβολή των capital controls αλλά και των νέων φορο-επιαβρύνσεων, μόνη λύση για το κράτος είναι η ενίσχυση των φορολο-ελεγκτικών μηχανισμών.Οπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ - ΔΟΥ, «την Τετάρτη 7.9.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή με βασικό θέμα την προτεραιοποίηση των υποθέσεων ελέγχου και των εισαγγελικών παραγγελιών. Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ ζητήθηκε:

- Τη διασφάλιση της διαδικασίας ώστε να δοθεί στους ελεγκτές ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, χωρίς να γίνουν «Ιφιγένειες».

- Την πρόσληψη 3.000 νέων εφοριακών.

- Την εισήγηση νομοθετικής ρύθμισης για τον αριθμό των εισαγγελικών παραγγελιών και της προτεραιοποίησής τους.

- Την εξεύρεση λύσης για μετεγκατάσταση υπηρεσιών όπου υπάρχει άμεση ανάγκη λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων (π.χ. ΥΕΔΔΕ).

- Την παράταση της παραγραφής των προτεραιοποιημένων υποθέσεων που εμπίπτουν στους στόχους της κάθε υπηρεσίας.

- Την εξομοίωση των μισθών για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες.