Πότιζαν με ποτά - “μπόμπες” διάφορα μαγαζιά στη Χερσόνησο, τα Μάλια και τις Δάφνες Ηρακλείου, ανυποψίαστους πελάτες αρκετοί από τους οποίους ήταν τουρίστες!

Μετά από καταγγελίες και συντονισμένες ενέργειες, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Αττικής και Αιγαίου εντόπισε την 1η Αυγούστου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  σε ποτοποιείο στην Αγία Βαρβάρα 9,5 τόνους αιθυλικής αλκοόλης, εκτός των νόμιμων αγορών της επιχείρησης, που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών τα οποία θα διατίθεντο σε καταστήματα-μπαρ στη Χερσόνησο και τα Μάλια

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ οι διαφυγόντες, για το Δημόσιο,δασμοί και λοιποί φόροι φτάνουν τα 300.000 ευρώ.

Αντίστοιχος έλεγχος σε ποτοποιείο στις Δάφνες Ηρακλείου αποκάλυψε 3.000 λίτρα τσικουδιάς, 677 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών. 

Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ξεπερνούν τα 195.000 ευρώ στις δύο περιπτώσεις.

Σε μία περίπτωση που εντόπισε το εκτεταμένο “σαφάρι” του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 6.000 ευρώ καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Πέραν από τους διαφυγόντες δασμούς, οι οποίοι υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, οι διωκτικές αρχές στοχεύουν και στην προστασία του καταναλωτή καθώς όπως υποστηρίζουν είναι αμφίβολη η ποιότητα των αλκοολούχων ποτών που διακινούνται στη λάθρα.