Ραντεβού με τους Ηρακλειώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης δίνουν και φέτος οι κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού, οι οποίοι θα μας «μιλήσουν» μέσα από τις χειροποίητες κατασκευές τους, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που φιλοξενείται στην πλατεία Ελευθερίας.

Πρόκειται για μία έκθεση που έχει καταστεί πλέον θεσμός για το Ηράκλειο αλλά και την ιστορία της φυλακής. Στους πάγκους του εκθεσιακού περιπτέρου κρατούμενοι ξεδιπλώνουν την ψυχή τους και τη φαντασία τους. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες κατασκευές που έχουν υλοποιηθεί με μεράκι στα συνεργεία της φυλακής Αλικαρνασσού, τα μοναδικά σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα από τη δημιουργία, οι έγκλειστοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα: είμαστε εδώ!

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εκθεμάτων θα διατεθούν στους ίδιους τους κρατούμενους, οι οποίοι έχουν ανάγκη από οικονομική ενίσχυση.

Για πρώτη φορά φέτος τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου αλλά και εκπροσώπων τοπικών φορέων, ενώ εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει προσκληθεί ο γ. γραμματέας, Ευτύχης Φυτράκης. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί της Τρίτης.

Αξίζει πραγματικά μία επίσκεψη στο εκθεσιακό περίπτερο της φυλακής γιατί οι άνθρωποι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, μπορούν να δημιουργήσουν μικρά …θαύματα.