Εντεκα θέσεις νέων μελών ΔΕΠ με κλινικό αντικείμενο προκηρύσσονται για να καλύψουν κενό της αποδεκατισμένης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αφού όπως έχει γράψει η “Π” λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων τα τελευταία 6 χρόνια δεν είχαν προκηρυχθεί νέες θέσεις για να καλύψουν κενά λόγω αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων.

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής καθηγητή Ορθοπεδικής Γιώργο Κοντάκη, οι τέσσερις θέσεις εξασφαλίζονται από το υπουργείο Παιδείας και οι επτά από το υπουργείο Υγείας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τα κενά είναι πάρα πολλά”. Ο ίδιος είπε ότι, για παράδειγμα, θέση πρέπει να προκηρυχθεί για τη μονάδα νεογνών, τη μαιευτική γυναικολογία, τη ΜΕΘ Παίδων, το τμήμα Ιατροδικαστικής κ.ά.

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο κ. Κοντάκης αναφέρει:

“Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου δημόσια προς τους αναπληρωτές υπουργούς Παιδείας και Υγείας κ. κ. Σ. Αναγνωστοπούλου και Π. Πολάκη, καθώς και στον υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τη συρρίκνωση των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της περιφέρειας, εξαιτίας των σημερινών συνθηκών, ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επτά θέσεις πανεπιστημιακών γιατρών. Σημειώνεται ότι από το 2010 δεν είχε προκηρυχθεί καμία νέα θέση πανεπιστημιακού γιατρού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης”.