Στις 29 Ιουλίου, ανήμερα των γενεθλίων του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ανοίγει στα Χανιά η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων που οργανώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης 2016».

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη κ. Γιώργος Αγοραστάκης, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη, ανακοίνωσαν χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού οι δύο φορείς. Στις εκδηλώσεις, επεσήμανε ο κ. Αγοραστάκης, περιλαμβάνεται και η  διοργάνωση μιας «προσωπικής επικοινωνίας» -όλων όσοι επιθυμούν- με το Μίκη Θεοδωράκη μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Η επίδοση και η συλλογή των γραπτών μηνυμάτων θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,  ή παράλληλα, με ηλεκτρονικό τρόπο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου στη διεύθυνση: [email protected]

«Στόχος μας είναι όλα αυτά τα μηνύματα να τα συγκεντρώσουμε σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που θα επιδοθεί στον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και θα συμπεριληφθεί στο υλικό που θα πλαισιώσει τη λειτουργία του μουσείου Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη», ανέφερε ο κ. Αγοραστάκης.Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν περιλαμβάνει:

 Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016,  20:30, στο πατρικό Θεοδωράκη στο Γαλατάς

«Γιορτάζουμε τα γενέθλια του Μίκη» με μουσική από την μπάντα της Vης  Μεραρχίας Κρητών και προβολή ντοκιμαντέρ. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, 21:00, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «Όταν ο Μίκης συνάντησε τον Γιάννη». Τα δυο αδέρφια δημιουργούν… Συναυλία με έργα του Μίκη και του Γιάννη Θεοδωράκη.

Ερμηνεία Τραγουδιών: Ερωφίλη, Κώστας Θωμαΐδης, Ελισάβετ Βερούλη

Πιάνο – Ενορχηστρώσεις : Γιώργος Σαλτάρης

Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, 21:00, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Συναυλία με τον  Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη. Θα παρουσιαστεί το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή.

Είσοδος 10 ΕΥΡΩ. Τα Έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ».