Στην εντατικοποίηση των ελέγχων στις λαϊκές αγορές προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ με στόχο να παταχθεί το παραεμπόριο το οποίο βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους χώρους αυτούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στην λαϊκή αγορά της περιοχής των Πατελλών, όπου βεβαιώθηκαν σειρά παραβάσεων και έγιναν κατασχέσεις όπως ο νόμος προβλέπει.

Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις για πώληση προϊόντων χωρίς άδεια, έγινε κατάσχεση και βεβαιώθηκαν πρόστιμα της τάξης των 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση ενώ ακολούθησε και η διαδικασία του αυτοφώρου από την ΕΛΑΣ.

Στη συνέχεια το μικτό κλιμάκιο προχώρησε και σε τρεις περιπτώσεις κατάσχεσης προϊόντων τα οποία εγκατέλειψαν οι πωλητές τους προκειμένου να μην τους βεβαιωθούν πρόστιμα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, με στόχο πάντα την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο δήμο Ηρακλείου.