Τον μαγευτικό αλλά και σκοτεινό κόσμο των σχέσεων εξερεύνησε ο βραβευμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Rich Orloff. Αποτέλεσμα της έρευνάς του; Η ανατρεπτικά συγκινητική και ιδιαίτερα σαρκαστική κωμωδία Romantic Fools, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Underground τη χειμερινή σεζόν με τεράστια επιτυχία και τώρα έρχεται για οκτώ βραδιές στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα το έργο θα προυσιαστεί στο Ηράκλειο από σήμερα έως και τις 6 Ιουλίου, στο Art café ΔιαRτηρητέο (Χάνδακος 71,
τηλ. 2815 201555). Εισιτήρια: ? 12 και ? 10.Στον Άγιο Νικόλαο θα προυσιαστεί στις 8 και 9 Ιουλίου, στον Πολυχώρο Περίπου (28ης Οκτωβρίου 25, τηλ. 28410 24876). Εισιτήριο: ? 10.Τέλος στα Χανιά θα προυσιαστεί στις 11 και 12 Ιουλίου, στο Νεώριο Μόρο (Τέρμα Ακτή Ενώσεως, Παλαιό Λιμάνι, τηλ.: 28210 40265). Εισιτήριο: ? 7.Όλες οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Έντεκα έργα σε… ένα! Πρωταγωνιστές είναι η Μάρτζι και ο Άλεξ, ένα ζευγάρι του σήμερα (αλλά και του χθες). Οι δύο χαρακτήρες, σε ένα συνεχές παιχνίδι εναλλαγής ρόλων, αποδομούν όλα τα στερεότυπα για τις σχέσεις των δύο φύλων και επιχειρούν να απαντήσουν σε δύο καυτά και πάντα επίκαιρα ερωτήματα: Τί θέλουν, επιτέλους, οι άνδρες από τις γυναίκες; Και τι προσδοκούν οι γυναίκες από αυτούς;Το φλερτ, το πάθος, η έλξη, η επικοινωνία, η συντροφικότητα… Όλα φωτίζονται μέσα από έντεκα θεατρικά σκετς, τα οποία συνθέτουν μοναδικά το παζλ των σχέσεων αντρών και γυναικών που ζουν και ερωτεύονται τον 21ο αιώνα. Η παράσταση συνδυάζει στοιχεία επιθεώρησης και stand up comedy, με μοντέρνες ποπ πινελιές.

Σκηνοθεσία, μετάφραση, μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης Σκηνικά - κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη 
 Μια παραγωγή της «Μονωδία», καλλιτεχνικές παραγωγές.