Ο Ομιλος Παιδείας και Πολιτισμού “Αετογιάννης” για άλλη μια καλοκαιρινή περίοδο διοργανώνει το «Θερινό Πρόγραμμα» βιωματικής προσέγγισης με τους χορούς, τη μουσική, την παράδοση της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας από τις αρχές Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του Προγράμματός του, γίνονται συναντήσεις – μαθήματα των ομάδων του στα κεντρικά του Ομίλου και σε ανοικτούς χώρους (ανάλογα με το χορευτικό επίπεδο των συμμετεχόντων) με στόχο τη γνωριμία και τη διαρκή τους εξέλιξη στην τέχνη του χορού, αλλά και σε όλο το περιεχόμενο της παράδοσης, των άγραφων κανόνων, των ιστορικών - λαογραφικών στοιχείων που συνδέονται με τους παραδοσιακούς χορούς & τα τραγούδια της Κρήτης & της υπόλοιπης Ελλάδας. Παράλληλα, διοργανώνεται η βιωματική συμμετοχή σε πάρα πολλά λαϊκά δρώμενα του νησιού, παραδοσιακά γλέντια, μουσικές βραδιές και φεστιβάλ όπου κυρίαρχη θέση κατέχει το κρητικό χοροστάσι. Στόχος η βίωση στην πράξη, όλων αυτών των στοιχείων που διδασκόμαστε στα μαθήματα και η δημιουργία μιας μεγάλης «παραδοσιακής συντροφιάς» που την ενώνει η κοινή αγάπη για τη λαϊκή δημιουργία και τον πολιτισμό. Το Θερινό Πρόγραμμα προετοιμάζει τους μαθητές του για:

- τις αποστολές εκπροσώπησης της χώρας μας στο εξωτερικό και στο «Διεθνές Φεστιβάλ των Αετών»

- την εμφάνιση σε παραστάσεις του Ομίλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

- την οργάνωση των λαογραφικών και μουσικοχορευτικών δρωμένων του Ομίλου στον 4ήμερο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους του νομού.

- την προετοιμασία της αποστολής στο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Χορού και στην Παγκρήτια Καντάδα.

- την οργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης για τον Ελληνικό Χορό με τη συμμετοχή μεγάλης αποστολής από την Τουρκία και άλλες χώρες.

- Το διήμερο εκδηλώσεων του Ομίλου με αφιέρωμα στον Εθνομάρτυρα Δασκαλογιάννη την πρώτη ημέρα και τα παραδοσιακά έθιμα του Κλήδονα την δεύτερη.

- την πάντοτε αφιλοκερδή συνεισφορά του Ομίλου στις εκδηλώσεις του Δήμου και όλων των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νησιού σε κάθε περίσταση και όποτε ζητηθεί.

Οι παραστάσεις του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» έχουν πάντα ελεύθερη είσοδο και συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διανέμονται σε οικογένειες του τόπου σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία-Ιατρεία-Φαρμακεία.