Επιμέλεια: Αννα Κωνσταντουλάκη

Είναι απαιτητική και γκρινιάρα, λαίμαργη και παιχνιδιάρα, αγαπάει τους αγώνες δρόμου και τις βόλτες στη θάλασσα. Αλλωστε σ’ ενα πλοίο της γραμμής των Κυκλάδων βρέθηκε η Βlue και κατέληξε μόνιμη κάτοικος Ηρακλείου να ζει πανευτευχής με την οικογένεια του Μάριου Χαλαμπαλάκη που μας γράφει την ιστορία της:

“Τον Ιούλιο του 2015, κατηφορίζαμε από διακοπές στις Κυλάδες με το πλοίο της γραμμής!

Στην πρύμνη του σκάφους μέσα σ’ ένα κλουβί είδαμε ένα απίθανο μουτράκι να μας κουνάει την ουρά του. Μάθαμε γρήγορα ότι το σκυλάκι ήταν αδέσποτο και το είχε μαζέψει η γυναίκα ενός καμαρώτου και το φιλοξενούσε στο πλοίο προσωρινά.

Αποβιβαστήκαμε αγκαλιά με το κουταβι χαρούμενοι και προβληματισμένοι, μιας και η ζωή μας θα άλλαζε στο εξής...

Πρώτο μέλημα το όνομα: Διχασμένοι ανάμεσα στο Blue και στο Μανόλης (το όνομα του πρώην πεθερού μου). Αποφασίσαμε το πρώτο μιας και μας θυμίζει τη θάλασσα...

Αφού για κανα πεντάμηνο κατέστρεφε τα πάντα μέσα κι έξω από το σπίτι οδηγώντας μας στην απελπισία, ξαφνικά ηρέμησε και έγινε απόλυτα υπάκουη... Εφταιξε μάλλον κι εκείνο το ευχέλαικο που κάναμε στο σπίτι.

Εξαιρετικός χαρακτήρας, παιχνιδιάρα, γκρινιάρα, απαιτητική όταν θέλει κάτι, μια αυθεντική γυναίκα δηλαδή! Πολύ φιλική με τά άλλα ζώα, εκνευρίζεται όταν δεν φτάνει τις γάτες στην τρεχάλα. Τρέχουμε καθημερινά σχεδόν στη θάλασσα ή στους δρόμους και μερικές φορές με αφήνει να την κερδίζω. Απίστευτα γέλια, ιδιαίτερα όταν κάνει προσπάθειες να γαυγίσει...

Στο φαγητό; Εκλεπτισμένη και με τρόπους, καταπίνει τα κόκκαλα αμάσητα, πριν καν πέσουν στο πάτωμα. Το πρώτο 24ωρο αδιαφορεί για την ξηρά τροφή, περιμένοντας να σκάσει μύτη κανά κομμάτι κρέας, κάνει την ανάγκη φιλότιμο και την καταβροχθίζει στο τέλος.

Αυτή είναι η Blue. Για μας δεν είναι ένας σκύλος αλλά πολλά περισσότερα...”.

ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

Μπορείτε να βρείτε τις “Ιστορίες με ουρά” στην ιστοσελίδα www.patris.gr

και να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας γράψετε την δική σας, στο email: [email protected]