Ένα σημαντικό βήμα για την προετοιμασία της πρότασης της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων σχετικά με τη δημιουργία ενός Παγκρήτιου Campus Πολιτισμού έγινε την Κυριακή 17 Απριλίου.

Στο κάλεσμα της Εφορίας Ρεθύμνου της Π.Ε.Π.ΣΥ. ανταποκρίθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης με μήνυμα λόγω απουσίας, ο Δήμος Αμαρίου, η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης - Συβρίτου και Σφακίων, εκπρόσωποι 20 και πλέον πολιτιστικών συλλόγων, ο υπό σύσταση Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Αμαρίου και δύο φίλοι Κεφαλλονίτες.

Στη συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης στο Φουρφουρά όπου ο έφορος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Π.Ε.Π.ΣΥ. σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης παρουσίασε το πλαίσιο της πρότασης, πώς ξεκίνησε η ιδέα, τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, τον χαρακτήρα του Campus και την ανάγκη να αποκτήσει η πρόταση σοβαρή τεκμηρίωση και παγκρήτια υποστήριξη.

Στις τοποθετήσεις τους τόσο οι εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρίου αλλά και των φορέων που συμμετείχαν, καλωσόρισαν την πρόταση και εξέφρασαν την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών, με τη διεύρυνση της ενημέρωσης και της διαμόρφωσης ενός πρώτου υπομνήματος προς τον Δήμο Αμαρίου, Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, Ιερά Μητρόπολη Λάμπης - Συβρίτου και Σφακίων και άλλους φορείς.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.ΣΥ. Στέλιος Κουνελάκης τόνισε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του Campus ενώ ο έφορος Ρεθύμνου Κώστας Ι. Σαββάκης υποστήριξε τους λόγους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Αμαρίου που υπαγορεύουν τη δημιουργία του στην περιοχή.

Τέλος ο αρχιτέκτονας Αντώνης Νουκάκης εξέφρασε τον προβληματισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τη διαχείριση του χώρου του ως ιστορικού τοπίου που απαιτεί ανάλογο σεβασμό.