Μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου ζητούν εκ νέου την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Παναγιώτη Δούρου.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν χθες οι καλλιτέχνες, κατά τη δεύτερη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Σφενδόνη, γιατί -όπως είπαν- τους θεωρούν «υπαίτιους της ελεεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο πολιτισμός στη χώρα μας».

Για την επόμενη Τετάρτη στις 12:00 προγραμματίζεται η νέα συνάντηση των καλλιτεχνών στη Σφενδόνη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας, Δημήτρης Καρατζιάς.

Με μικρότερη συμμετοχή από την πρώτη τους συνάντηση, οι καλλιτέχνες κατέθεσαν απόψεις για τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει το Φεστιβάλ Αθηνών και τόνισαν ότι «οι χειρισμοί του υπουργού Αρ. Μπαλτά έχουν εξαντλήσει τις λιγοστές αντοχές του τοπίου του πολιτισμού σ’ αυτή τη χώρα και μας έχουν καταστήσει αντικείμενο χλεύης διεθνώς».