- Περίπου 80 οικογένειες των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους A320 της Germanwings το 2015 κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ σε βάρος της σχολής όπου εκπαιδεύτηκε ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος προκάλεσε την τραγωδία, γνωστοποίησαν οι δικηγόροι τους.

- Ένας γερανός κατέρρευσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους σε ένα εργοτάξιο στη νότια Κίνα .

-Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ενδέχεται να συγκεντρώνει τρία δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο χάρη στην εμπορία ναρκωτικών, όπλων, έργων τέχνης και του λαθρεμπορίου πετρελαίου, δήλωσε ένας Ιταλός αξιωματούχος αρμόδιος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

- Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε χθες ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί το Σάββατο στην Τουρκία για να εγκαινιάσει κέντρο φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στην πόλη Κιλίς, όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

- Ένας άστεγος άνδρας, πολωνικής καταγωγής ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και δήλωνε ότι «είναι ένας τρομοκράτης» στάθηκε αιτία για τη μερική εκκένωση του αεροδρομίου Άμστερνταμ Σίπχολ .

- Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα σύνορα της βορειοανατολικής Ινδίας με τη Μιανμάρ κι έγινε αισθητός ως το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ.