Από την Περιφέρεια στο υπουργείο και από το Υπουργείο στους … θεσμούς, πεταγόταν το μπαλάκι χθες για τους εκπαιδευτές οδηγών στο Ηράκλειο, που συμμετείχαν στην πανελλαδική διαμαρτυρία.

Οι εκπαιδευτές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων για απόκτηση διπλωμάτων όλων των κατηγοριών για περισσότερο από ένα μήνα.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει ασφυξία στους εκπαιδευτές, οι οποίοι διαπιστώνουν μέρα με την ημέρα τα προβλήματα να μεγεθύνονται, τη στιγμή που καμία λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ηράκλειο, ήδη από τις 7 Μαρτίου δεν μπορούν να εκδοθούν διπλώματα οδήγησης, εξαιτίας της αποχής των εξεταστών από τα καθήκοντα τους. Οι εξεταστές ζητούν να λαμβάνουν επιπλέον αντιμισθία για τις υπηρεσίες τους, καθώς πραγματοποιούνται σε χρόνο πέραν του ωραρίου τους. Η κυβέρνηση ωστόσο υποστηρίζει πως οι θεσμοί δεν δέχονται την έγκριση των συγκεκριμένων δαπανών, ενώ παραπέμπει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλώνοντας πρακτικά ανίκανη να το διαχειριστεί.

Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις των εκπαιδευτών για διεξαγωγή εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας των εξεταστών και για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης που να αντιμετωπίζει, έστω παροδικά το πρόβλημα δεν φαίνεται να έχουν καμία τύχη. Οι εξεταστές από την πλευρά τους δηλώνουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, η Περιφέρεια δηλώνει αναρμόδια για το θέμα, όπως αναρμόδιο όμως δηλώνει και το Υπουργείο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και ενώ οι εκπαιδευτές έχουν ταχθεί αρχικά υπέρ των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εξεταστές, οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν κεντρικά. Οι εκπαιδευτές στο Ηράκλειο περιμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας για τις περαιτέρω κινήσεις τους, σε μια κατάσταση στην οποία η λύση μοιάζει να είναι πολύ μακριά.