Επιχειρήσεις που αντέχουν μέσα στην κρίση, επιχειρηματίες που δρουν και δημιουργούν στο Ηράκλειο, αλλά και καινοτόμες ιδέες επιχειρηματικότητας παρουσιάζονται σήμερα και αύριο σε μια διημερίδα που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Την διημερίδα ανέλαβε να πραγματοποιήσει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παρουσίαση Καινοτόμων και Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία αναζήτησε τους νέους επιχειρηματίες, δημιούργησε μια ατζέντα από αυτές και τις παρουσιάζει συνολικά για να γίνει γνωστή η δράση τους στο ευρύ κοινό.

«Με τα φτερά της παραγωγής: Νέες Καινοτόμες Επιχειρηματικές δραστηριότητες κόντρα στην κρίση» είναι ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας διημερίδας στην οποία συμμετέχουν περίπου 20 Κρητικοί ερευνητές, εφευρέτες κι επιχειρηματίες που τόλμησαν να δημιουργήσουν μέσα στην κρίση και να κερδίσουν με την τόλμη τους.

Το σκεπτικό της διημερίδας παρουσίασαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στη Λότζια, οι εμπνευστές της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Αλέξανδος Κλάδος, Νίκος Λεβεντάκης, Ειρήνη Σαγρέ, Γιώργος Νικολακάκης και Αλέξανδρος Μαυρικάκης.

«Θέλουμε να αναδείξουμε το πώς η ελληνική οικονομία κι επιχειρηματικότητα έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και πώς νέοι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν κάτω από το φάσμα της κρίσης» αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για να προσθέσουν ότι μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις εξετάζονται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η διημερίδα που αρχίζει σήμερα, αποτελεί μια αφετηρία για πρόσθετες ενέργειες και δράσεις με στόχο την ειδική διαχείρηση και ανάπτυξη των ιδεών που γεννιούνται στην Κρήτη.

Εκτός από την διημερίδα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας έχουν σκοπό να συνεχίσουν αντίστοιχες δράσεις με θεματικές παρουσιάσεις καινοτόμων ιδεών και επιχειρήσεων, εξειδικεύοντας ως προς την προσέγγιση, αλλά και αναζητώντας νέες προκλήσεις και λύσεις για να καταστεί βιώσιμη και αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνουν νέοι σε ηλικία άνθρωποι ή νέοι στην αγορά εργασίας επιχειρηματίες με ξεχωριστές και καινοτόμες προτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διημερίδα πρόκειται πραγματοποιείται σήμερα από τις 17:00  έως τις 20:30 και αύριο από τις 13 10:00 έως 15:30 στην αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Σκοπός της διημερίδας είναι η προβολή της εμπειρίας καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.

Θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικών δράσεων με τα βήματα που ακολούθησαν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν. Πρόκειται για επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας οικονομίας, ιδιαίτερα στους παραγωγικούς. Θα συζητηθούν δυνατότητες και προοπτικές χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, ένταξης σε νέα προγράμματα, τρόποι αναζήτησης ξένων αγορών. Θα γίνει συζήτηση για άντληση συμπερασμάτων.