Προς το Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει, προκειμένου να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο διορισμός της τέως δικαστικού Μαρίας Ζεντέλη – Παπασπύρου, στη θέση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. Η Μαρία (Μάρη) Παπασπύρου αντικαθιστά τον Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος διετέλεσε επί 11 χρόνια γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Η κυρία Παπασπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από τον Πόρο.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο ενήλικων παιδιών. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1976 τη συναντάμε δικηγόρο Αθηνών. Επτά χρόνια μετά (1983) μεταπηδά στον δικαστικό κλάδο και διορίζεται πάρεδρος των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων.

Ένα-ένα στη συνέχεια ανεβαίνει τα σκαλιά της δικαστικής ιεραρχίας. Το 1985 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1998 σε πρόεδρο πρωτοδικών, το 2004 σε εφέτη και με το βαθμό αυτό τον Μάιο του 2008, αποχώρησε αιφνιδιαστικά –σύμφωνα με τους τότε συναδέλφους της- από το δικαστικό σώμα για προσωπικούς λόγους. Από το 1991 έως και το 1995 υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως ανακρίτρια και χειρίστηκε σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία. Ως δικαστική λειτουργός ανέβηκε στις έδρες πολλών δικαστηρίων, όπως Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, Καλαμάτας κ.λπ.

Πλέον των άλλων, κατά τη διάρκεια της διαδρομής της, την τριετία 2011- 2014 (24.2.2011 έως 31.8.2014) διετέλεσε Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έχοντας την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η εκεί παραμονή της ολοκληρώθηκε με τη λήξη της θητείας των περιφερειακών αρχών. Κατά τη διάρκεια της θητείας στην Περιφέρεια ασχολήθηκε με θέματα που αφορούσαν την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και τη διασφάλιση της αμεροληψίας των περιφερειακών αρχών και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.