- Οργή, η οποία εκφράστηκε μέσα από ογκώδεις διαδηλώσεις, συνόδευσε Τον χαμό του 18 μηνών αγοριού, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο όταν έποικοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι της οικογένειάς του στη Δυτική Οχθη.

- Η οικογένεια του πρώην κατασκόπου της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος δηλητηριάστηκε με το σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο-210 το 2006, έκανε μία τελευταία έκκληση στον δικαστή που είναι υπεύθυνος για την έρευνα πάνω στη δολοφονία του Λιτβινένκο, ζητώντας του να ασκήσει δίωξη στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

- Ο μουλάς Αχτάρ Μανσούρ είναι ο νέος αρχηγός των Ταλιμπάν μετά τον θάνατο του προηγούμενου ηγέτη τους μουλά Ομάρ.

- Το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης 5 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η πραγματογνωμοσύνη στο τμήμα του πτερυγίου που βρέθηκε σε μια παραλία του γαλλικού νησιού Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

- Με κάθε μέσο, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους, χιλιάδες πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν από τη Σήραγγα της Μάγχης στη Βρετανία, το «ελντοράντο των μεταναστών», όπως το έχουν χαρακτηρίσει. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε και νέα μέτρα χθες , όπως τοποθέτηση φραχτών και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδικούς σκύλους.

- Νεκροί από τις ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ έπεσαν 117 αντάρτες της Μπόκο Χαράμ μετά από επιχειρήσεις 15 ημερών του στρατού για εκδίωξη των μαχητών από τα νησιά που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και ορμητήρια.

- Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ζιμπάμπουε Όπα Μουσινγκούρι ζήτησε χθες την έκδοση στην χώρα της για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης του Αμερικανού κυνηγού Ουόλτερ Πάλμερ, ενός πλούσιου οδοντιάτρου από την Μινεσότα, ο οποίος σκότωσε πριν από έναν μήνα το γνωστότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, τον Σέσιλ.