Η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελο Καφετζόπουλο

Οι πυλώνες αυτοί είναι οι εξής:

1. Θεσμοθέτηση μόνιμου χαρακτήρα συνεργασίας με την Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ και θα αφορά ανήλικους και νεαρούς ανήλικους που συλλαμβάνονται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

2. Συνεργασία των Υπηρεσιών του uπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων καθώς και σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

3. Συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον ΟΚΑΝΑ σε θέματα εκπαίδευσης με τη συνδρομή και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Στη χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, από πλευράς υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς ΟΚΑΝΑ οι Ελένη Κερασιώτη, Λίτσα Λαγάκου, Νικολέτα Γεωργαλά και Μυρτώ Μαλέσιου.