Του Γιάννη Μοσχονά*

Αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας! Έτσι πιστεύω αισθάνεται σήμερα τουλάχιστον το 61,31% του ελληνικού λαού, μετά το ηχηρό αποτέλεσμα της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας που έλαβε χώρα στον τόπο μας.

Παρά την πρωτοφανή, σε μέγεθος και ένταση, κακόβουλη, λυσσαλέα και συντονισμένη προσπάθεια κακοήθους επίθεσης, συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων και συμφερόντων, εντός και εκτός της χώρας, με αποκλειστικό και μόνο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, ο κυρίαρχος λαός τιμώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τους αγώνες των προγόνων του, προέταξε για ακόμα μια φορά ένα περήφανο και επιβλητικό ΟΧΙ.

Είπε ξεκάθαρα ένα ηχηρότατο ΟΧΙ στους αλαζόνες εμπνευστές και εκφραστές του δόγματος της αυστηρής λιτότητας για τους λαούς της Ευρώπης! Ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και πατριωτισμού, προς όλους τους λαούς της γηραιάς ηπείρου αλλά και όλου του κόσμου, όπως αρμόζει στην παράδοση και στις αρετές των Ελλήνων!

Είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αθλιότητα και την φαυλότητα της εγχώριας μιντιακής διαπλοκής και στους ανθρώπους που με «συνέπεια» την υπηρετούν, προσβάλλοντας βάναυσα τον ρόλο και την ιδέα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την αρχή της ελευθερίας της έκφρασης και της αντικειμενικότητας της ενημέρωσης.

Είπε ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ στα κόμματα της «μίζερης αντιπολίτευσης» που προέτρεξαν να συνασπιστούν υπό την ασφαλή ομπρέλα του ΝΑΙ, νομίζοντας πως έτσι βρήκαν την χρυσή ευκαιρία να αδράξουν θώκο εξουσίας και ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων, μετά τις παραισθησιογόνες «ταπεινές» προσδοκίες τους, περί του κλεισίματος της λεγόμενης «αριστερής παρένθεσης»!

Είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ σε όλες εκείνες τις «πρόθυμες συντεχνίες» που διαμορφώθηκαν ατάκτως και έτρεξαν αυτόβουλα να συνταχθούν και να συμμαχήσουν με το απρόσωπο μπλοκ του υποτακτικού ΝΑΙ. Έτσι, η προθυμία τους αυτή μετατράπηκε ουσιαστικά εκ του αποτελέσματος, σε μπούμερανγκ αμφισβήτησης των δημάρχων όλης της χώρας από τους δημότες τους, της Γ.Σ.Ε.Ε. από τους εργαζόμενους και των προέδρων των επιμελητηρίων από τα επαγγελματικά μέλη τους!

Είπε τέλος ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φόβο που σπάρθηκε σπάταλα και αυτή τη φορά, από όλες εκείνες τις πλευρές που δεν αγαπούν την Ελλάδα, υποτιμούν και διχάζουν τους Έλληνες και υπονομεύουν τον ρόλο, τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου!

Πιστεύω όλοι αυτοί, να πήραν το μήνυμα της λαϊκής εντολής, που και ετούτη τη φορά ανέδειξε μεγάλο νικητή την ελπίδα απέναντι στην απειλή και την τρομοκρατία του φόβου, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να επιδείξουν, αν μη τι άλλο, τον απαιτούμενο σεβασμό αλλά και την σοβαρότητα που επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας!

Έστω κι αν είναι κλειστές οι τράπεζες, έστω κι αν περιμένω με τις ώρες στις ουρές των ΑΤΜ για εξήντα ευρώ, έστω κι αν η ζωή μου έγινε ασήμαντη και δύσκολη, σήμερα αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας..!

* Ο Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός

info@toarthro.gr