Μεγάλη χασισοφυτεία εντόπισαν αστυνομικές δυνάμεις στο Βελονάδο Ρεθύμνου. Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους και αποτελούνταν από περισσότερα από 1290 δενδρύλλια.

Αστυνομικοί βρήκαν και 100 φυτώρια. Τα χασισόδενδρα βρίσκονταν σε φάση πλήρους ανάπτυξης. Στη διάρκεια εξερεύνησης του χώρου εντοπίστηκαν αρκετά ευρήματα, τα οποία αναμένεται να σταλούν για εργαστηριακή ανάλυση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι στην πορεία των ερευνών θα προκύψουν στοιχεία για την ταυτότητα των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα πάντως με αστυνομικούς που υπηρετούν στα τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών του νησιού, τους τελευταίους μήνες οι πιάτσες της Κρήτης έχουν «στεγνώσει» από χασίς, γεγονός που αποδίδεται αφενός στις αθρόες σύλληψεις μελών οργανωμένων κυκλωμάτων τα τελευταία χρόνια, αφετέρου στο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκαν πριν από ένα χρόνο ισχυροί χασισοκαλλιεργητές της Αλβανίας, οι οποίοι αποτελούσαν την κύρια πηγή «τροφοδοσίας» της εγχώριας αγοράς. Είναι ενδεικτικό ότι μετά από πολύ καιρό, η μοναδική αξιόλογη ποσότητα χασίς που εντοπίστηκε ήταν αυτή των 3,5 κιλών που κατάσχεσαν πρόσφατα αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου σε χώρο στον οποίο είχαν πρόσβαση δύο νεαροί Αλβανοί.