Την ερχόμενη Δευτέρα (3 μ.μ.) θα γίνουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων τα 67α Βενιζέλεια με συμμετοχές αθλητών από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία. Το σημαντικό αυτό μίτινγκ στίβου διοργανώνεται από τον Κύδωνα, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα για την υλοποίηση των αγώνων τα τελευταία χρόνια κάτι που αντιμετωπίστηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα Βενιζέλεια θα εκπροσωπηθεί ο ΟΦΗ με 20 αθλητές. Μεταξύ αυτών η Αφροδίτη Μανιού (ακόντιο) που διεκδικεί το όριο για το Παγκόσμιο Κορασίδων, η Αλεξία Κανάκη (400 μ. εμπ.) που διεκδικεί την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων και η Ζωή Μπαλαμούτη (μήκος), που διεκδικεί το κριτήριο πρόκρισης για τις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας.

Στο μεταξύ, με στόχο την άρτια προετοιμασία του Παγκρητίου Σταδίου εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, όπου συζητήθηκαν τεχνικά θέματα και λεπτομέρειες για τη λειτουργία του σταδίου, που αφορούν την προσβασιμότητα των θεατών, την παιδική κερκίδα, την τελετή έναρξης και λήξης, τις τεχνολογικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες, το πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων που θα εφαρμοστεί, την φιλοξενία των αθλητών και δημοσιογράφων καθώς επίσης και την συμβολή των δεκάδων εθελοντών που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.