Η σήψη και η διαφθορά δεν άγγιξαν τις ομοσπονδίες του πλανήτη, οι οποίες ψήφισαν ξανά τον Σεπ Μπλάτερ και του χάρισαν ακόμα μία τετραετία στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα, την προεδρία της ΦΙΦΑ δηλαδή.

Τι κι αν είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της ΦΙΦΑ από το FBI; Τι και αν τα σκάνδαλα για διαφθορά και χρηματισμούς «σκάνε» το ένα μετά το άλλο; Στην πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες αποφάσισαν να ψηφίξουν ξανά τον 79χρονο Ελβετό, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της ΦΙΦΑ από το 1998 και θα βρίσκεται εκεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμα! 

Στην πρώτη ψηφοφορία ο Μπλάτερ συγκέντρωσε 133 ψήφους (από τους 209 συνολικά) και ο Πρίγκιπας Άλι 73. Κανείς δεν έπιασε τον «μαγικό» αριθμό 140 και η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί απαιτούσε και δεύτερη ψηφοφορία! Επί της ουσίας, όμως, τα πάντα είχαν κριθεί! Ήταν ξεκάθαρο πως ο Ιορδανός (παρά την στήριξη της ΟΥΕΦΑ) δεν μπορούσε να ανατρέψει τον Ελβετό παράγοντα. Και πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας ανακοίνωσε την αποχώρησή του! 

Κάπως έτσι ο Μπλάτερ παρέμεινε στα ηνία της ΦΙΦΑ και κέρδισε για πέμπτη φορά το δικαιώμα να ηγηθεί της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου! 

«Let’s go FIFA, let’s go FIFA», είπε ουρλιάζοντας ο Μπλάτερ μετά την αποχώρηση του Πρίγκιπα Άλι. «Είμαι εδώ για να σηκώσω στους ώμους μου το βάρος της ευθύνης να βγάλω το ποδόσφαιρο από αυτή την δύσκολη στιγμή. Αποδέχομαι την ευθύνη και θέλω μαζί με εσάς να φτιάξω μία και καλή τη ΦΙΦΑ. Θέλω να δημιουργήσω μία Παγκόσμια Ομοσπονδία που θα μπορεί να λειτουργεί μόνη της με ασφάλεια και δεν θα έχει ανάγκη την Πολιτεία, για να διεξάγει έρευνες», τόνισε ο Ελβετός παράγοντας.