“ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΜΟΥ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΡΘΕ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ”, ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ “Π” Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΤΟΥ “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 5ΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΦΗΒΩΝ

Έκλεψε την παράσταση στο 42ο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων ο Ηλίας Θεοδωρίδης του “Ηράκλειο”.

Κι αν το 1959 στην πρώτη προβολή της ταινίας “Ο Ηλίας του 16ου” απέσπασε τα χειροκροτήματα ο Κώστας Χατζηχρήστος, 56 χρόνια αργότερα στην Πτολεμαΐδα στο έργο “τα ταλέντα της χώρας” ο “Ηλίας του 42ου” πρωταθλήματος βγήκε δεύτερος σκόρερ με 112 πόντους σε 5 αγώνες (22,5 Μ.Ο.) κι έκανε τους πάντες να τον χειροκροτήσουν και τους προπονητές των έξι ομάδων να τον συμπεριλάβουν στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης.

“Είναι τιμή για μένα αλλά και για κάθε αθλητή η ανάδειξή του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η βοήθεια των συμπαικτών μου, των προπονητών αλλά και η προσωπική σκληρή δουλειά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία, όχι μόνο για μένα αλλά για τον σύλλογο που αγωνίζομαι και εκπροσωπώ”, μας τόνισε ο προσγειωμένος Ηλίας Θεοδωρίδης. Eδώ έχουμε την περίπτωση το “μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά” μια και είναι γιος του Χρόνη Θεοδωρίδη που είχε διαπρέψει την δεκαετία του ‘90 με τα χρώματα του “Ηράκλειο” και τώρα βλέπει τον γιο του να φορά τον ίδιο αριθμό της φανέλας (Νο 7) και να νιώθει υπερήφανος. Για να γίνει όμως αυτό, από 3 χρόνων τον είχε δίπλα του στον πάγκο, δίνοντάς του μια μπάλα για να παίζει, όταν εκείνος αγωνιζόταν στον ΑΓΟΡ (πέρασε κι από εκεί). Στην ηλικία 6 ετών τον πήγε στο “Ηράκλειο” κι άρχισε τα πρώτα βήματά του με μια μικρή ενδιάμεση στάση στο Δειλινό. Έκτοτε είναι στο “Ηράκλειο” και φέτος ο 17χρονος αθλητής έδειξε το ταλέντο του στο πανελλήνιο εφήβων. Πλέι μέικερ με 1,95 μ. ύψος, έξυπνος, διαβάζει πολύ το παιχνίδι και δύσκολα κάνει το λάθος στο χειρισμό της μπάλας. Εντάξει βγήκε 2ος σκόρερ αλλά όπως λένε οι ειδικοί θέλει βελτίωση στο σουτ. Δεν είναι αυτό το δυνατό του στοιχείο όσο κι αν φαίνεται παράξενο. Αυτός πάντως και ο συμπαίκτης του Σπυριδάκης πήραν πάνω τους το σκορ του “Ηράκλειο” στα τελικά. Για την συμμετοχή αυτή του συλλογου ο Ηλίας Θεοδωρίδης, που διαβάζει κι εκείνος για να δώσει πανελλήνιες, τονίζει: “Όσον αφορά την συμμετοχή της ομάδας στην τελική φάση θα ήθελα να προσθέσω ότι η προσπάθειά μας ήταν αξιόλογη, παλέψαμε για το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η συμμετοχή μας αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Ηρακλείου και για το κρητικό μπάσκετ. Τέλος, αξίζει να ευχαριστήσω την διοίκηση που ήταν πάντα κοντά μας και μας στήριζε μέχρι το τέλος”.

Στην Αθήνα



Το “Ηράκλειο” στους άνδρες, σήμερα για την 25η αγωνιστική αντιμετωπίζει στην Αθήνα στο εξ αναβολής παιχνίδι τον Χολαργό χωρίς τον Πετράκη που έχει ενοχλήσεις στο γόνατό του και μάλλον δεν θα συνεχίσει μέχρι το τέλος. Διαιτητές θα είναι οι κ.κ. Κοντίλης-Λιότσος. Σήμερα επίσης θα γίνει το ματς Φάρος-ΚΑΠ. Προχθές ο Φιλαθλητικός νίκησε 80-70 τον Ίκαρο.

Για την Α1 το Ρέθυμνο στις 5 μ.μ. εκτός έδρας αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η επιτροπή μπάσκετ του ΟΦΗ για να ασχοληθεί με τρέχοντα θέματα αλλά και να συζητήσει το θέμα του προπονητή.

Για τα “μικρά” της ΕΚΑΣΚ είχαμε:

Π/Π

Εργοτέλης-Ηρόδοτος 26-38

Π/Κ

Πλατανιάς-ΟΑΧ 39-48

ΑΟΑΝ-Εργοτέλης 40-59

Ηρόδοτος-ΟΦΗ 10-64