Την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του με ψήφους 2-1, ενώ αντίθετα απέρριψε αντίστοιχο αίτημα της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, η οποία παραμένει σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.
Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της μητέρας με περιοριστικούς όρους. 
Συγκεκριμένα, της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τρεις φορές το μήνα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ. Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών εκφράζει ο συνήγορός της κ. Σ. Κεχαγιόγλου επισημαίνοντας ότι «είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής».
Αρνητική απάντηση έδωσε, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών, στην αίτηση αποφυλάκισης της προσωρινά κρατούμενης συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου.
Το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή της 26χρονης για την οποία ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προφυλάκισή της με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής της τρεις φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.
Το Συμβούλιο δεν αποδέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση για την 26χρονη -η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση- που έκρινε πως η κατηγορουμένη δεν είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.
Ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, που είχε γνωμοδοτήσει μετά την απολογία της κατηγορουμένης υπέρ της προφυλάκισης, ανέφερε στην πρότασή του επί της προσφυγής για αποφυλάκιση που υπέβαλε η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου: «Μετά τη απολογία της διατυπώσαμε τη γνώμη ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν, διότι από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι πιθανόν η κατηγορουμένη να διαπράξει και άλλα εγκλήματα...
Ωστόσο, η ενδελεχής προσέγγιση του ζητήματος της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα. Και ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα.
Φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση της διάταξης του άρθρο 282 του ΚΠΔ ως προς τη διαβάθμισή τους ως δυναμικών ενδείξεων για την επιβολή της προσωρινής κρατήσεως και γι αυτό προτείνω στο συμβούλιό σας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους».