Μετά από δύο χρόνια, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Fitness και Σωματικής Διάπλασης επιστρέφει στο Ηράκλειο. Η Ελληνική Ομοσπονδία (ΝΑΒΒΑ-ΕΛΛΑΣ) κατάφερε μέσα από συντονισμένες προσπάθειες να εξασφαλίσει τη διοργάνωση για το Ηράκλειο, η οποία θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο.

Η ανάθεση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη διεξαγωγή του πρωταθλήματος το 2002 και ιδιαίτερα στη στήριξη του τότε υφυπουργού Αθλητισμού και νυν δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. “Ελπίζουμε φέτος, μια και είναι ολυμπιακή χρονιά, να καταφέρουμε ακόμα καλύτερα πράγματα από οργανωτικής πλευράς μιας και από αγωνιστικής, το πρωτάθλημα θα είναι πολύ αναβαθμισμένο με την συμμετοχή τουλάχιστον 250 αθλητών από 45 χώρες.

Είμαστε σίγουροι πως η μεγάλη αυτή προσπάθεια θα βρει την ανταπόκριση που της αξίζει από τις δημοτικές Αρχές της πόλης μας, και γενικότερα του νομού μας αλλά και από ιδιώτες επιχειρηματίες που σίγουρα με την χορηγία τους θα έχουν εξασφαλίσει μια πολύ καλή και πετυχημένη προβολή”, καταλήγει η ΝΑΒΒΑ ΕΛΛΑΣ.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, εκδόθηκε ένα συλλεκτικό ημερολόγιο με τους πιο γνωστούς Ηρακλειώτες πρωταθλητές του χώρου, που έχουν διακριθεί πολλές φορές σε Πανελλήνιο αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο. Το ημερολόγιο θα διατίθεται από αύριο στην πόλη μας από την ομάδα προώθησης και διαφήμισης της Ομοσπονδίας.