Σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά αθλητών του παιδικού (!) τμήματος βόλεϊ του ΑΟΑΝ - με την ανοχή των παραγόντων της ομάδας - στο πρόσωπο της κ. Σπυριδάκη που διαιτήτευσε τον αγώνα κορασίδων ΑΟΑΝ-ΓΕΙ (7/2), περιλαμβάνει η έκθεσή της που υποχρέωσε τον Σύνδεσμο Διαιτητών Βόλεϊ Κρήτης να προχωρήσει σε αποχή των μελών του από τους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΑΝ.

Ο ΣΥΔΠΕΚ ενημέρωσε την Ένωση Κρήτης για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα “κανιβαλικής” - όπως τη χαρακτηρίζει - συμπεριφοράς σε αγώνες του ΑΟΑΝ και περιμένει την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για να άρει την αποχή του. Παρόμοιο περιστατικό έγινε και στο παιχνίδι κορασίδων ΑΘΛΕΣΗ-Σούδα (7/2) σε μικρότερη όμως έκταση. Στα γεγονότα αυτά αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΔΠΕΚ που έχει ως εξής:

“Με ιδιαίτερη θλίψη διαπιστώνουμε τα αυξανόμενα κρούσματα αντιαθλητικής συμπεριφοράς σε βάρος διαιτητών την τελευταία περίοδο. Περιστατικά που λόγω της έντασής τους αλλά και της φύσης των αγώνων στα οποία συνέβησαν, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Το Δ.Σ. του συνδέσμου μας είναι υποχρεωμένο να αντιδράσει και να καταγγείλει σε όλους τους τόνους την συμπεριφορά αυτή, αρνούμενο να δεχθεί συνθήκες “ποδοσφαιροποίησης” σε αγώνες παιδικών και όχι μόνο πρωταθλημάτων στο άθλημά μας. Γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν σε βάρος της συναδέλφου διαιτητού στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου την περασμένη Κυριακή, όπου αθλητές όπως δείχνουν τα πράγματα, ενεργούντες ως κανίβαλοι, κατακρεούργησαν ό,τι αθλητικό ιδεώδες θα μπορούσε να αναπτυχθεί και αμαύρωσαν ένα άθλημα που για άλλα φημίζεται.

Δυστυχώς όπως φαίνεται και οι υπεύθυνοι παράγοντες (προπονητές-συνοδοί) δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε, επέτρεψαν, ανέχθηκαν αν δεν δημιούργησαν κιόλας, τις προϋποθέσεις για να συμβούν όλα όσα συνέβησαν σε δύο γήπεδα.

Η αντίδρασή μας συνολικά πρέπει να είναι ακαριαία και παραδειγματική. Τα μέλη μας ήδη απέχουν από τους αγώνες του υπεύθυνου σωματείου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν στα φαινόμενα αυτά, τα οποία ελπίζουν ότι θα κολασθούν και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά”.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ

Την αναβολή των χθεσινών και των σημερινών αγώνων των τοπικών κατηγοριών βόλεϊ αποφάσισε χθες η Ένωση Κρήτης λόγω φυσικά των προβλημάτων στην μετακίνηση των ομάδων που προκάλεσε η κακοκαιρία. Έτσι λοιπόν σήμερα θα διεξαχθούν - εκτός απροόπτου - μόνο τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ. Ο ΟΠΕΡ έχει πολύ δύσκολο έργο καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (7 μ.μ., Μυλωνάκης - Παπαδοσηφάκης, Σπυριδάκης).

Τα άλλα ματς:

ΠΑΟΚ-Νίκαια

Άρης-Ολυμπιακός

Εθνικός Αλεξ.-Ορεστιάδα

Παγκράτι-Ηρακλής

ΕΑ Πατρών-ΑΕΚ.