Τα... έδωσαν όλα οι Ηρακλειώτες στη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων του φετινού Καστρινού Καρναβαλιού που έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, λάτρεις της Αποκριάς, αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου ξεφάντωσαν επί ώρες. Το άγχος και η αγωνία για το αύριο της χώρας πέρασαν για λίγο σε δεύτερη μοίρα και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του, αφού τόσο το είχε ανάγκη.

Φέτος, οι καρναβαλιστές εμπνεύστηκαν από τα παραμύθια κι έτσι πρωταγωνιστές της παρέλασης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πινόκιο, η Φρουτοπία, ο Μάγος του Οζ και ο Ζορό.

Το έναυσμα δόθηκε από τη Χανιώπορτα και οι καρναβαλιστές πέρασαν από τη λεωφόρο Καλοκαιρινού, τις οδούς Ίδης και Δικαιοσύνης για να καταλήξουν στην πλατεία Ελευθερίας.

Είχε προηγηθεί η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου που παρουσίασε αποκριάτικο πρόγραμμα στη γωνία Δικαιοσύνης και 1821. Το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου, πιστό στην παράδοση, παρουσίασε τον παραδοσιακό αποκριάτικο χορό Γαϊτανάκι. Την έναρξη της παρέλασης σήμανε το "ΟΜΜΑ studio" με τους ξυλοπόδαρους, ακολούθησε η ομάδα Ουτοπικοί Σοκολατοποΐοί και σειρά πήραν οι 29 ομάδες με τους χιλιάδες συμμετέχοντες, όπως είχαν κληρωθεί την περασμένη Πέμπτη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, οι Καστρινοί Καρναβαλιστές συνάντησαν τους καλύτερους χορευτές της πόλης στη Λότζια, σε ένα μοναδικό STREET PARTY.

Ο Σήφης πήγε Ρέθυμνο

Η ... τρέλα και το κέφι της Αποκριάς μεταφέρθηκε την Κυριακή των Αποκριών στο Ρέθυμνο, όπου παραδοσιακά «χτυπά» η καρδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Κρήτης.

Για 101η χρονιά, χιλιάδες άτομα από κάθε γωνιά, όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρης της χώρας, χόρεψαν για ώρες σε αποκριάτικους ρυθμούς και ξεφάντωσαν για τα καλά.

Την παράσταση έκλεψε, μεταξύ άλλων, ο Σήφης ο κροκόδειλος, αφού του είχε αφιερωθεί ολόκληρο άρμα! Το... ερπετό που έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων, κρατούσε μία λύρα και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα. Σημειώνεται πως ο Σήφης πέρασε το Σάββατο και από το Καστρινό Καρναβάλι.