Κρίμα κι άδικο για τον Γιούχτα που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Ιωνικό, κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς στο 89ʼ όμως τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2, εξαιτίας ενός γκολ που δέχτηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι πράσινοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Αθηναίου Κυριακόπουλου, κάνοντας λόγο για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε αλλά και πλήθος προκλητικών αποφάσεων υπέρ των γηπεδούχων. Πλέον ο Γιούχτας, που συμπλήρωσε 5 σερί ήττες, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και απαιτείται άμεση ανάκαμψη προκειμένου να μη βρεθεί προ δυσάρεστων καταστάσεων.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τον Ιωνικό να έχει μια ελαφρά πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Δημαράκη. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί και κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ μπαίνοντας δυνατά στην επανάληψη, κατάφεραν να πάρουν διαφορά δυο τερμάτων πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού. Η συνέχεια ανήκε στο Γιούχτα που δεν άργησε να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Λίγο πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο οι πράσινοι έφεραν το ματς στα ίσια κι ενώ όλα έδειχναν πως θα φύγουν από τη Νίκαια με το βαθμό της ισοπαλίας, στο 95ʼ ήρθε η ψυχρολουσία και το 3-2 για τον Ιωνικό.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο αμυντικός του Ιωνικού, Αλέξης Δάρρας, που …ντύθηκε φορ και με τρία τέρματα εκτέλεσε το Γιούχτα και χάρισε τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Καθοριστικής σημασίας ήταν βέβαια κι ο τραυματισμός του Νίκου Ιερωνυμάκη, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 20ʼ, με αποτέλεσμα ο εναέριος χώρος της άμυνας του Γιούχτα να μείνει εκτεθειμένος κι ο υψηλόσωμος Δάρρας να κάνει …πάρτι!!

Ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 45ʼ. Ο Μιχελής εκτέλεσε φάουλ κι ο Δάρρας με κεφαλιά νίκησε την άμυνα του Γιούχτα κι έγραψε το 1-0. Στο 57ʼ μετά από μια ακόμη εκτέλεση φάουλ, του Κυριακίδη αυτή τη φορά, ο Δάρρας με νέα κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Ιωνικού (2-0).

Στο 73ʼ ο Ανωγειαννάκης έβγαλε ασίστ στον Ηλιόπουλο που με έξοχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ριγανά, μειώνοντας σε 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η ισοφάριση για τον Γιούχτα ήρθε στο 89ʼ όταν ο Ρόβας, έπειτα από πάσα του Μιχελακάκη, πέτυχε το 2-2. Το τελικό 3-2 σημειώθηκε στο 95ʼ. Ο Κυριακίδης έβγαλε μια βαθιά μπαλιά κι ο Δάρρας που είχε προωθηθεί, πρόλαβε την έξοδο του Δημαράκη και χάρισε τη νίκη στον Ιωνικό.

Όπως προαναφέραμε οι Αρχανιώτες είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, θεωρώντας την υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ριγανάς, Κουσουρής, Αλεξανδρόπουλος, Δάρρας, Κρητικός, Σιμιτζής, Ντηνιωτάκης (70ʼ Μιχελακάκος), Κυριακίδης, Καιμακαμούδης (77ʼ Σκαφτούρος), Μιχελής, Γιακούμπι (85ʼ λ.τρ Κατσίκιας).

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Δημαράκης, Κασσωτάκης, Παχάκης (65ʼ′Ανωγειανάκης), Ιερωνυμάκης (20ʼ′λ.τρ. Καφετζόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Καλαιτζίδης, Μυλωνάς, Κορτσινίδης, Στασινόπουλος (60ʼ′ Ηλιόπουλος), Ρόβας, Μιχελακάκης.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ -Κασσωτάκης: “Παίκτες μαχητές αλλά άτυχοι”

Μαχητές χαρακτήρισε τους παίκτες του Γιούχτα ο τεχνικός της αρχανιώτικης ομάδας, Άγγελος Κασωτάκης, επισημαίνοντας ότι λόγω ατυχίας δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Οι παίκτες του Γιούχτα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οφείλω να τους συγχαρώ για την μαχητικότητά τους. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε το σκορ, όμως στο τέλος σταθήκαμε άτυχοι και χάσαμε τον αγώνα. Δυστυχώς συμπληρώσαμε 5 ήττες στα τελευταία ματς και πρέπει στη συνέχεια να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει για να σώσουμε την ομάδα. Από σήμερα θα έχουμε μαζί μας και τον Αλέξη Κούρτογλου, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της» τόνισε ο Άγγελος Κασωτάκης.

 

Πυρά για τη διατησία 

Μύδρους κατά της διαιτησίας του Κυριακόπουλου εξαπέλυσε ο γενικός αρχηγός του Γιούχτα, Στράτος Κοτζαμάνης. «Αισθάνομαι την υποχρέωση να δώσω συγχαρητήρια στους 17 ήρωες που αγωνίστηκαν σήμερα στο γήπεδο του Ιωνικού απέναντι σε έναν διεκδικητή του τίτλου αλλά πιο πολύ απέναντι σε έναν απαράδεκτο διαιτητή ο οποίος στέρησε από την ομάδα μας τον βαθμό ή βαθμούς με το να μην καταλογίζει καθαρό πέναλτι αλλά και με σφυρίγματα 80-20. Ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι παραπάνω από το 50-50 εντός ή εκτός και αυτό θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο. Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στους παίχτες και προπονητές μας».