Με την ιστορία «Η νεράιδα Σερπαντίνα και ο πρίγκιπας Κομφετί » συνεχίζονται αύριο, Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 11.30 τo πρωί τα « Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές περιγράφουν:

«…Ήταν μια φορά και δύο καιροί ….σε ένα παράξενο δάσος, ένα μικρό φτωχικό σπιτάκι που μέσα του ζούσε ένα κορίτσι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες της Άνοιξη. Ήθελε μονάχα ένα πράγμα στη ζωή του. Να χορεύει ασταμάτητα και να δίνει χαρά σ’ όλα τα πλάσματα της γης.

Η Σερπαντίνα όσο μεγάλωνε γινόταν όλο και πιο όμορφη κι αυτό ενοχλούσε πολύ τη μάγισσα Χαλάστρα…

Στο κάστρο πάλι στην άκρη του μαγεμένου δάσους ζούσε ένα αγόρι, ένας μικρός πρίγκιπας, που όλη την μέρα έφτιαχνε φανταστικές μάχες και πότε γινόταν ιππότης, πότε πειρατής κι είχε και τούτος ένα όνειρο …Σαν μεγάλωνε λέει, να γύριζε όλο τον κόσμο και να αφού γνώριζε όσα πιο πολλά μπορούσε να βασίλευε στην πολιτεία που θα διάλεγε η καρδιά του. Ο πρίγκιπας Κομφετί μια μέρα αποφάσισε να πάει μια μεγάλη βόλτα στο δάσος και…

…η συνέχεια στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης».(...)

Και σαν τελειώσει το παραμύθι θα φτιάξουμε τη μάσκα της νεράιδας Σερπαντίνας και του πρίγκιπα Κομφετί…».