Πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα από 19 έως 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα ποσά της β' δόσης της ενιαίας ενίσχυσης σε περίπου 670.000 δικαιούχους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ειδικότερα λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτήσεων από την ενιαία ενίσχυση του 2014 να λάβουν την εξόφληση της από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου τα συνολικά ποσά που θα εισρεύσουν στον αγροτικό τομέα, από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα προσεγγίσουν τα 2,8 δισ. ευρώ.

Στην πρώτη πληρωμή που έγινε στις 11/11/2014 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι επιδοτήσεις δόθηκαν σε 656.736 δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Στην πληρωμή της προκαταβολής πολλά όμως ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν δικαιούχοι αγρότες σχετικά με τις επιλέξιμες εκτάσεις αλλά και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων σε κτηνοτρόφους. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εφαρμογή της "τεχνικής λύσης" έχει ήδη ξεκινήσει μηχανογραφικά από τον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να απαιτούνται διορθωτικές ενέργειες από τους κτηνοτρόφους.