Εκπρόσωποι του Κοινωνικού Οίκου Πολιτιστικού Δικτύου του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Χερσονήσου σε θέματα Πολιτισμού, κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, συμμετείχαν στο παγκρήτιο συνέδριο με τίτλο «Ο Πολιτισμός ως εργαλείο Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» στη Μυρτιά.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως διοικητικά θέματα λειτουργίας, φοροτεχνικά και ασφαλιστικά θέματα, παρουσιάστηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα («Ευρώπη για τους Πολίτες» κ.ά.) και δομήθηκε ένας δημιουργικός διάλογος γύρω από το ρόλο των πολιτιστικών συλλόγων στην τοπική ανάπτυξη με όρους νεωτερικότητας και με σεβασμό στην παράδοση.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο πρόεδρος του Δικτύου Δ. Χερσονήσου, κ. Γιάννης Κομονταχάκης παρουσίασε τις πρώτες δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2015 και τόνισε τη σημασία την ένωσης των δυνάμεων των συλλόγων προκειμένου μαζί να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, μαζί να διεκδικήσουν χρηματοδοτικούς πόρους και μαζί να σχεδιάζουν δράσεις που αφορούν μεν τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο αλλά έχουν και υπερτοπική σημασία.

Οι εγγραφές των Πολιτιστικών Συλλόγων στο Δίκτυο Φορέων του Δήμου Χερσονήσου συνεχίζονται, καθώς και οι εγγραφές στην Παγκρήτια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.

Πληροφορίες: πρόεδρος, κ. Γιάννης Κομονταχάκης 6974883401, email: [email protected]

Το συνέδριο οργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης, της οποίας το Δίκτυο Δήμου Χερσονήσου αποτελεί μέλος και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νήσων Περίπλους».