Προχωρεί η διαμόρφωση του πάρκου Ερυθραίας
Το μεγάλο κεφάλαιο του πάρκου της Ερυθραίας ανοίγει η τεχνική υπηρεσία της Λότζια με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του μεγαλύτερου πάρκου του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που αναπτύσσεται από τη γέφυρα Μπεντεβή, φτάνει μέχρι το ύψος της Β’ ΔΟΥ και οριοθετείται ανάμεσα στη λεωφόρο Κνωσού και την οδό Ανθέων.
Το θέμα συζήτησαν χθες οι αντιδήμαρχοι Χάρης Μαμουλάκης και Κώστας Βαρδαβάς στη διάρκεια συνάντησης που είχαν με εκπροσώπους του τέταρτου δημοτικού διαμερίσματος και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου τέθηκε το πλαίσιο για το πώς θα εξελιχθεί η υλοποίησή του.
Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μετά από παρεμβάσεις του πρώην αντιδημάρχου Μ.Βασιλάκη είχε ανακοινώσει ότι είχε διασφαλίσει ένα ποσό της τάξεως των 444 χιλ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, για να προχωρήσουν οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις που προβλέπονται. Ωστόσο η γενικότερη εμπλοκή που υπάρχει στις χρηματοδοτήσεις του Πράσινου Ταμείου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χ.Μαμουλάκη, δεν αφήνει περιθώριο είσπραξης των χρημάτων αυτών πριν από την επόμενη χρονιά. Άρα σε πρώτη φάση πρωθείται η διαμόρφωση του χώρου όπου θα γίνει η φύτευση εκατοντάδων δέντρων, τα οποία θα διαμορφώσουν έναν νέο ισχυρό πνεύμονα πρασίνου, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Ηράκλειο.
Με βάση αυτά τα δεδομένα εξηγεί ο κ.Μαμουλάκης ο στόχος που τίθεται είναι να μπουν μπροστά οι εργασίες διαμόρφωσης του πάρκου, οι οποίες είναι μια τεράστιας εμβέλειας παρέμβαση, καθώς μιλάμε για έκταση που ξεπερνά τα 50 στρέμματα.
Αυτό σημαίνει ότι το πάρκο Ερυθραίας είναι 17 φορές μεγαλύτερο από το πάρκο Γεωργιάδη. Με την παρέμβαση αυτή αλλάζει εικόνα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Ηρακλείου, παράλληλο του ρέματος της Ερυθραίας, που σήμερα εμφανίζει μια εικόνα απίστευτης εγκατάλειψης και μιζέριας.
Με την αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης αυτής, δημιουργείται ένας τεράστιος πνεύμονας 50.000 τ.μ. πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων. Ο νέος πνεύμονας πρασίνου, τόνισε κ.Μαμουλάκης , θα γίνει ένας ελκυστικός, φιλικός χώρος για όλες τις ηλικίες κατά τη διάρκεια όλου του έτους μέσω των υποδομών και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε αυτόν, ενώ θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, παιδικές χαρές κ.α. Παράλληλα φαίνεται ότι η δημοτική Αρχή έχει καταλήξει και στη αξιοποίηση της εισόδου του πάρκου κάτω από τη γέφυρα Μπεντεβή, με σκοπό να διαμορφωθούν εκεί γήπεδα μπάσκετ καθώς ο χώρος προσφέρεται για τη χρήση αυτή.