Με μια πλήρη μελέτη νέου κόμβου θα “απαντήσει” τους επόμενους μήνες στο... “αίσχος” του Καρτερού ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης. Ο κ.Ροκαδάκης που δήλωσε ότι...μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα(!)υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα η μελέτη θα τεθεί προς διαβούλευση για να συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στην περιοχή.

Σήμερα για να πας στην Επισκοπή και στην ενδοχώρα του Ηρακλείου πρέπει να κινηθείς προς τα ανατολικά, μετά βόρεια, στη συνέχεια...δυτικά και μετά να στρίψεις προς το νότο και την περιοχή αυτή!

«Η ευρύτερη περιοχή, απαιτεί κάποιες συμπληρωματικές δράσεις και ενέργειες όπως είναι η βελτίωση της στροφής στο ΚΤΕΟ και η έξοδός του, η αναβάθμιση του κόμβου του Καρτερού, η ολοκλήρωση των παράπλευρων δρόμων στην περιοχή του Καρτερού μέχρι την Βιομηχανική περιοχή και μέχρι και την περιοχή του Μηχανοστασίου του Δήμου Ηρακλείου καθώς επίσης και η αναβάθμιση του κόμβου του αεροδρομίου» επεσήμανε ο κ.Ροκαδάκης στη συνάντηση που έγινε παρουσία όλων των φορέων της περιοχής.

«Αποτυπώθηκε πρόσφατα η περιοχή και σύντομα θα ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη ούτως ώστε να εντάξουμε το έργο και να επιτύχουμε την χρηματοδότησή του από το ΥΠΕΚΑ », υπογράμμισε κατά την διάρκεια της συνάντησης.

«Όταν η όλη διαδικασία ολοκληρωθεί και εγκριθεί η μελέτη, εμείς ως Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης είμαστε αποφασισμένοι να εντάξουμε τον κόμβο του Καρτερού, καθώς και πλήθος άλλων παρεμβάσεων που απαιτούνται ώστε όλα αυτά να παρουσιασθούν ως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο αρμόδιο υπουργείο και έτσι να επιτύχουμε την χρηματοδότηση του έργου» συμπλήρωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΟΑΚ.

«Έχει γίνει πρόσφατα η αποτύπωση της περιοχής», όπως επεσήμανε ο κ.Αγαπάκης, «και σύντομα θα ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη του κόμβου και αφού στη συνέχεια προχωρήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση θα πρέπει να εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ.

Σε 3 μήνες ο ΟΑΚ θα είναι σε θέση να παρουσιάσει την συγκοινωνιακή μελέτη του αναβαθμισμένου κόμβου.

Στη συνάντηση μετείχαν ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου (επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου») κ. Γιάννης Σέγκος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων Λυκείου και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου της Επισκοπής ο κ. Χαλαμπαλάκης , από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταμνιών ο κ. Γιάννης Μανουσάκης και ο κ. Γιάννης Φραγκούλης , ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Γαλύφας κ. Γιάννης Στειακάκης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Επισκοπής και πρόεδρος της ΕΔΟΠ - ΔΕΗ Κρήτης κα Δέσποινα Μπορμπουδάκη, καθώς και ο κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης υπεύθυνος Πληρωμάτων Συντονιστικού Κέντρου και Συνεργείων ΕΚΑΒ Κρήτης, ως μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την διάνοιξη του κόμβου Καρτερού.

Ο κ. Σέγκος σε δηλώσεις του ανέφερε πως σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του τόπου είναι η σωστή συγκοινωνιακή σύνδεση μέσω του κόμβου του Καρτερού που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται και ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στην ασφάλεια της διέλευσης των κατοίκων προς την περιοχή της Επισκοπής.

«Ο συγκεκριμένος κόμβος δεν εξυπηρετεί αμιγώς την περιοχή της Επισκοπής αλλά και την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Είναι σημαντικό κομμάτι, και ο στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν η ενημέρωση για αυτό το θέμα αλλά και η άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς ώστε αυτή η διαδικασία της σωστής συγκοινωνιακής σύνδεσης του κόμβου να λάβει σύντομα σάρκα και οστά. Έχουμε την αρωγή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αλλά και του κ. Αγαπάκη, γιατί αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος της περιοχής και πρόθεσή τους είναι να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Σέγκος.

Ο κ. Φραγκούλης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα για την διάνοιξη του κόμβου Καρτερού τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε αυτό το θέμα να λυθεί.