Η σημαντική έκθεση « Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ», του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Ειδική εκδήλωση παρουσία του καθηγητή κ. Βαρλάμη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 6.30 το απόγευμα.
Πρόκειται για εντυπωσιακή έκθεση που αποτελείται από 40 μεγάλα έργα του καθηγητή Βαρλάμη (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, κ.α) με κύριο θέμα τον Πανάγαθο Θεό και την πίστη σε αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, η έκθεση έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκεπτών αφού αποτελεί πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους της Κρήτης αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, να βιώσουν το ξεχωριστό αυτό έργο, το μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία της τέχνης που έχει σαν θέμα του τον Χριστό. Στο Ηράκλειο φιλοξενούνται τα 40 αντιπροσωπευτικότερα από τα 300 έργα των μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων που ο Βαρλάμης δημιούργησε ομολογώντας την βαθιά πίστη του στον Πανάγαθο Θεό. Ζωγραφίζοντας εκατοντάδες πορτραίτα του Χριστού θέλει να πετύχει ώστε ο κάθε επισκέπτης ανάμεσα στις τόσες πολλές παραλλαγές να βρει τον δικό του Χριστό, αυτόν που νιώθει μέσα του.
Μέσα από αυτή την έκθεση που έχει ήδη παρουσιασθεί στο Μουσείο Τέχνης της Αυστρίας και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης ο καλλιτέχνης υπενθυμίζει τη δύναμη της πίστης και παροτρύνει τους θεατές να επανακτήσουν την πίστη τους και την αφοσίωση τους στην άσκηση της Αγάπης.
Ώρες λειτουργίες καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 13:30μ.μ και από τις 18:00μ.μ έως τις 21:00μ.μ. Διοργάνωση: Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας. Επιμελητής της έκθεσης κ.Παύλος Τροχόπουλος.
Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.