Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” προκαλεί στο Ηράκλειο η διακοπή της κίνησης των οχημάτων κάτω από το Κομμένο Μπεντένι ακριβώς απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο.

Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία η διακοπή της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 9 του μήνα προκειμένου να γίνει επίστρωση με κυβόλιθους γρανίτη.

Όπως είναι γνωστό η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου έχει πυροδοτήσει εντονότατες αντιδράσεις τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται έντονα από την επιβάρυνση που δέχονται λόγω του εργοταξίου. Παράλληλα όμως εγείρονται και εντονότατες αντιδράσεις σε σχέση με την νέα κυκλοφοριακή οργάνωση όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή.

Μάλιστα όλος ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής έχει αμφισβητηθεί ευθέως από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόντων που έχει καταγγείλει τις αποσπασματικές παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη που δεν ενσωματώνονται ούτε στη μελέτη ανάπλασης της παλιάς πόλης ούτε στην κυκλοφοριακή μελέτη.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις έχουν γίνει και από το ΤΕΕ/ΤΑΚ που έχει “καυτηριάσει” μεταξύ άλλων την ανοθρόδοξη τακτική της δημοτικής Αρχής πρώτα να υλοποιεί έργα και εκ των υστέρων να θέτει σε διαβούλευση τις μελέτες που εκτελεί και να ζητά τις απόψεις των τοπικών επιστημονικών φορέων για τις κυκλοφοριακές αλλαγές που επιβάλλει στην πόλη.