Σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην πυροπροστασία του Δήμου Βιάννου συζητήθηκαν στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βιάννο στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κένρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας του Δήμου Βιάννου, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, οι υδρονομείς του Δήμου, οι εργολάβοι δακοκτονίας που διαθέτουν τρακτέρ, καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων της περιοχής. Ο δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών, την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση και την συμμετοχή όταν υπάρξει ανάγκη αλλά και κυρίως στην πρόληψη προκειμένου να προλαβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα.

Αντίστοιχα ο αντιπερειφερειάρχης Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στα γεγονότα της πυρκαγιάς του 2012 και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο, και την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι οι πολίτες με την συμμετοχή τους. Τόνισε ότι η Περιφέρεια χωρίς να έχει πόρους και αρμοδιότητες είναι κοντά στις πληγείσες περιοχές και προσφέρει σημαντική βοήθεια μέσα από τους ελάχιστους πόρους που της έχουν απομείνει. Επεσήμανε για πολλοστή φορά πως έχει ζητηθεί σε μόνιμη βάση για όλη την αντιπυρική περίοδο να βρίσκεται ελικόπτερο τύπου Eriksson στην Περιφέρεια Κρήτης , αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέσο στην κατάσβεση των πυρκαγιών.