Η «φθηνή» απόπειρα επαναπροσέγγισης των 1.160 μονάδων δεν ήταν βιώσιμη, με την «καθαρή» συναλλακτική δραστηριότητα μετά βίας να ξεπερνάει τα 60 εκατ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης αν και έφτανε να κερδίζει έως και 1,15%, δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη αυτά, κλείνοντας σχεδόν αμετάβλητος.

Ο παράγοντας «εποχικότητα» αν και λαμβάνεται υπόψη έρχεται σε δεύτερη μοίρα, με την πρώτη να δικαιολογείται από την ασθενή παρουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον, ήταν επιλεκτικό και με εξαίρεση την Τρ. Πειραιώς (+4,11%), επικεντρώθηκε σε μη τραπεζικούς τίτλους όπως ο ΜΥΤΙΛ (+2,58%), η ΒΙΟΧΑΛΚΟ (+1,92%), η ΕΥΔΑΠ (+1,62%), η ΜΟΗ (+1,59%), ο ΟΛΠ (+1,13%), η ΦΦΓΚΡΠ (+0,98%) και ο ΟΠΑΠ (+0,60%).

Σε αντίθεση με την Τρ. Πειραιώς, η ΕΤΕ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της αμετάβλητη, ενώ η Eurobank και η Alpha Bank κατέγραψαν απώλειες 2,32% και 1,78% αντίστοιχα.

Τη βαρύτητα στην αγορά είχε και η χθεσινή έκθεση της Barclays, η οποία εμφανίζεται επιφυλακτική για τις ελληνικές τράπεζες ενόψει των ευρωπαϊκών stress test, λόγω αυξημένων μη εξυπηρετούμενων και ακάλυπτων δανείων αλλά και της ανακόλουθης ταξινόμησης των ρυθμισμένων δανείων. Ως συνέπεια, το συνολικό αποτέλεσμα της προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της ΕΚΤ, θα μπορούσε να είναι πιο αδύναμο από ό,τι αναμένεται παρά την πρόσφατη κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών, συμπληρώνει ο οίκος.

Τέλος, ο οίκος θεωρεί ότι Εθνική Τράπεζα θα αντεπεξέλθει καλύτερα της άσκησης της ΕΚΤ.

Στα υπόλοιπα blue chips, απώλειες άνω του 1% κατέγραψε η ΕΥΠΡΟ, ο ΤΙΤΑΝΑΣ, η ΜΠΕΛΑ, η ΜΙΓ και η ΤΕΝΕΡΓ.