Συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες καθαριότητας της παραλίας του Κομμού, από τα συνεργεία του Δήμου Φαιστού, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πιτσιδίων Ματάλων, εθελοντικές οργανώσεις καθώς και τους τοπικούς φορείς των Πιτσιδίων, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την πρόσφατη ρύπανση που παρατηρήθηκε στην περιοχή.

Ήδη τα απόβλητα συγκεντρώνονται σε σακούλες και απομακρύνονται από την παραλία η οποία θα παραδοθεί σύντομα στους λουόμενους.

Στις εργασίες καθαριότητας βρέθηκαν χθες το πρωί η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, παρουσία και του αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Πρωτογεράκη, του Αντιπροέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πιτσιδίων Ματάλων κ. Δημήτρη Φασουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πιτσιδίων κ. Λεωνίδα Βοζικάκη, καθώς και του Προέδρου του ΠΣ Πιτσιδίων κ. Καραντινού ενώ στην περιοχή βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι των λιμενικών Αρχών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και το Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, καθώς και εκπρόσωποι εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων, που πήραν δείγματα προς εξέταση.

Προκειμένου να γίνει πλήρης καθαριότητα στην πανέμορφη παραλία του νότου ο Δήμος καλεί πολιτιστικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες να συμμετέχουν στη σημερινή ενέργεια καθαριότητας που θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί.